Обожаваме научната фантастика, като една от причините за това е, че добрите филми в този жанр никога не са просто фантастика, а много други неща. Сега ще ви представим един нов проект, описван като смесица между научна фантастика и трилър, който заради впечатляващия екип, който го разработва, има шанс да се превърне в нещо задължително.

Става дума за „Invasion” на носителя на БАФТА Майкъл Пиърс, който постигна огромен успех сред критиците (включително и в нашия екип) с дебюта си „Beast”. Освен режисьор Пиърс ще бъде и сценарист заедно с номинирания за БАФТА Джо Бартън („The Ritual”). Колаборацията между двамата е своеобразна гаранция, че смесицата между фантастичните и трилър елементите на историята ще бъде балансирана и развитието на героите няма да бъде занемарено. Това, че двама млади артисти, които се занимават с независимо кино, ще имат възможността да подхванат сравнително високобюджетен проект, само може да ни радва.

А смятаме, че бюджетът няма да бъде за пренебрегване, тъй като в две от главните роли вече са кастнати сериозни имена – Риз Ахмед и Октавия Спенсър. Няма нужда да изброяваме кредитите на когото и да било от двамата, всички ги познаваме достатъчно добре. И Ахмед, и Спенсър са ни впечатлявали в разнообразни роли в кариерите си досега, знаем, че можем да им имаме доверие да „износят“ филм на раменете си. Освен това сме почти сигурни, че те ще ни покажат страни от таланта си, които не сме виждали досега.

Invasion” ще разкаже историята на две млади момчета, които заедно с баща си бягат от преследващата ги неясна свръхестествена заплаха. Пътуването им ще ги заведе във все по-опасни и непредвидими ситуации, момчетата ще трябва да се изправят лице в лице с някои трудни истини и да оставят детството си в миналото. Риз Ахмед ще изиграе бащата, награждаван морски пехотинец, докато ролята на Октавия Спенсър още не е обявена.

Заглавието „Invasion” на пръв поглед ни кара да си мислим, че ще става дума за извънземни, което не винаги работи добре (даже в повечето случаи филмите за извънземни не се получават по особено сериозен начин). Въпреки това жанрът познава отлични примери („Under the Skin“) и смятаме, че има причина да отдадем надеждите си на екипа, особено заради предишната работа на сценариста и режисьора, и ще се надяваме да видим ново достойно попълнение към любимия ни жанр.

Режисьорът Майкъл Пиърс и екипът му се надяват да влязат в продукция още тази година и ако това се случи, предполагаме, че няма да чакаме дълго, докато имаме възможност да видим готовия продукт.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *