И Netflix се „доредиха” до Паоло Сорентино. А може да се каже и по друг начин – и Паоло Сорентино реши, че е време да се пробва в Netflix. Киното, което се прави без надежда за особен комерсиален успех, но от хора, които са изградили впечатляваща кариера и са си извоювали име на изключителни майстори (например Алфонсо Куарон, Фернандо Мейрелес), заслужава подкрепата, която може да осигури превърналия се в гигант стрийминг-канал. И ето как, 20 години след режисьорския си дебют, след „Оскар” за „Великата красота”, цял куп великолепни филми и всеобщия възторг от „Младият папа” и „Новият папа”, Сорентино се завръща в родния си Неапол, където ще снима „The Hand of God”.

Проектът е разработен и продуциран от Лоренцо Миели, неговата компания The Apartment и Netflix. Макар все още да не са ясни подробности около сценария, според упоритите слухове историята ще бъде фокусирана върху един от най-известните футболиисти на планетата, звездата от близкото минало Диего Марадона, който отдавна вълнува Сорентино (виждали сме го като герой в „Младост”).

Паоло Сорентино споделя пред The Hollywood Reporter:

За първи път в карирерата ми ще работя върху интимен, личен филм, „The Hand of God” беше създаден на един дъх, но същевременно с това доста болезнено… Удивително за мен беше как синхронно мислим в една посока за значението на този филм, заедно с Тереза Монео, Дейвид Кос и Скот Стубър от Netflix. Те направиха така, че да се почувствам у дома си – идеалното съчетание на намерение и реалност, защото този филм означава точно това за мен, аз се връщам у дома.

Ето какво добавя и ръководството на Netflix по темата за сътрудничеството си със Сорентино:

За да изградиш едно страхотно филмово студио е нужно в него да работят изключителни творци от всяка част на земното кълбо, те трябва да разказват своите истории на всички езици… Международното кино се развива значително при нас, особено в последните години и очакваме с нетърпение да предложим новия филм на Сорентино и много други творби пред нашата публика в целия свят.

Не можем да подозираме дали плановете на Netflix включват мечта за „световно господство”, но развитието на технологиите и някои други епидемиологични реалности създават благоприятни условия за все по-голямата популярност на тази (и други, но може би в по-малка степен) стрийминг платформа. Бъдещето е зад ъгъла – да видим какво ще се случи, докато чакаме „The Hand of God” на Паоло Сорентино по Netflix…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *