Колкото повече Лука Гуаданино, толкова по-добре! Малко след като представихме новия трейлър на сериала „We Are Who We Are”, написан и режисиран от него за НВО, най-старият фестивал в света – Венецианският, обяви филмите в официалните програми на своето 77-мо издание през септември. След имената на изключителни световни творци, извън конкурсната програма ще бъдат показани десет документални филма, между които са „Hopper/Welles” на Орсън Уелс, „Sportin’ Life” на Ейбъл Ферара, както и „Salvatore, Shoemaker Of Dreams” на Гуаданино.

В първия клип, появил се в мрежата, с който италианският режисьор представя документалната си история, участват Мартин Скорсезе и Майкъл Щулбарг като разказвач зад кадър.

Вероятно е супер освежаващо за творчески дух като Гуаданино да работи по различни проекти, които предизвикват и вдъхновяват по толкова различни начини. Документалният „Salvatore, Shoemaker Of Dreams” е написан от модната журналистка Дейна Томас и представлява разказ за живота на Салваторе Ферагамо – роден в самия край на ХIX век, в малко селце в централната част на южна Италия,  който се научава да прави обувки в Неапол, а след това опитва късмета си в Калифорния. Всички знаят какво се случва след това, но не пречи да представим и официалния синопсис на филма:

Историята на Салваторе Ферагамо е супер впечатляваща от всяка гледна точка – като човек, артист и предприемач, той поема своя път родния си град Бонито, където прави първия си чифт обувки, и решава да замине за Америка в търсене на щастие. Той постига феноменален успех в Холивуд, където прави дизайнерски обувки за различни продукции, както и за Мерилин Монро и Одри Хепбърн. Ферагамо рискува да се завърне в Италия и постепенно изгражда своята репутация на родна почва, като центъра на неговата модна империя е Флоренция. Инстинктивен, любопитен, човек с извънмерна интуиция – филмът на Гуаданино представя гения на Ферагамо и тайнствената реалност на тази комплексна личност, превърнала се в икона на италианската и световната мода, която не пренебрегва нито за миг важността на семейните връзки…

Salvatore, Shoemaker Of Dreams” е първият документален филм на Лука Гуаданино от 2013 насам и сме сигурни, че този разказ ще бъде супер-омагьосващ и впечатляващ. Съвсем неслучайно премиерата му е във Венеция – очакваме подробности!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *