С постигането на големия успех, някои актьори в Холивуд започват да работят все по-малко, защото просто имат възможността да си подбират проектите, а и обикновено започват да се занимават и с други неща. В много случаи, разбира се, това са най-добрите и най-талантливите актьори и от една страна е тъжно, че не можем да ги гледаме по-често, но от друга знаем, че обикновено когато се появи нов техен проект, той е доста вероятно да си струва чакането. Днес ще говорим за една от големите ни любимки – Кейт Уинслет и предстоящия й филм „Lee”.

Уинслет ще поеме страшно интересната роля на Елизабет „Лий“ Милър, която е била успешен модел, снимана за корицата на Vogue през 20-те години на миналия век. След това тя самата започва да се интересува от фотография, става фотожурналист и отива да отразява събитията от фронта през Втората световна война. Филмът ще разкаже за работата ѝ по време на войната, но по всичко личи, че няма да иконизира Милър, а ще разглежда и нейните тъмни страни и скрити тайни.

Lee” ще бъде режисиран от Елън Курас, която е оператор на неостаряващия „Блясъкът на чистия ум”, а както се оказва, тя и Уинслет оттогава са искали отново да работят заедно. Междувременно Курас е режисирала епизоди на много престижни и успешни телевизионни поредици като „Ozark”, „Параграф 22“ и „The Umbrella Academy”, а също така има и номинация за „Оскар“ за най-добър документален филм за „The Betrayal”.

Ето какво казва Курас за проекта:

Лий Милър е изпитвала страст към разказването на истината, която я е довела до това да снима бруталните реалности на Втората световна война, които публично са били потулвани и прикривани. Този филм ни води на едно пътешествие за лоялност и предателство, но в крайна сметка показва енигмата, която е била Лий, като някой, който е погребвал своите тайни надълбоко. Невероятно съм щастлива, че ще доведем тази история до съвременната публика.

Моментално ни става ясно защо Кейт Уинслет би искала да играе такава многопластова героиня с толкова интересна история. Тя винаги е гравитирала към не просто сложните женски персонажи, но и обикновено такива, които не са 100% положителни герои. Ето какво е казала самата тя за Лий Милър:

Лий Милър е била великолепна експлозия от крайности. Тя е жена, на която се възхищавам изключително, и съм във възторг, че ще я играя в този филм. Тя е била до крайност любовник, мислител, готвач, живеещ живота човек, модел на Vogue, военен кореспондент, икона, майка – и въпреки това историята цялостно не я е разбрала. Толкова често е била разглеждана през мъжката призма, че на нея се е гледало като на своеволна красавица, което е омаловажило постиженията ѝ. Но под лъскавата корица са се криели по-дълбоките истории, които тя не е споделяла с най-близките си. Дала е на света напълно нецензурирана версия на ужасите на войната, а междувременно е търсела своите лични отговори.

Сценарият на „Lee” е написан от Лиз Хана („Вестник на властта“), която адаптира книгата „The Lives of Lee Miller” на Антъни Пенроуз – сина на Милър. Откупените права за живота и историята на Милър включват всичките ѝ дневници и архиви, което ще даде на продукцията възможно най-близък допир до истинската Милър. С актриса от калибъра на Кейт Уинслет, поемаща този толкова интересен персонаж, със силен екип сценарист и режисьор, няма как да не се вълнуваме и да не очакваме нещо, което ще си струва чакането.

Lee” планува да влезе в продукция през идната пролет и засега все още няма обявена премиерна дата.

lee-miller-20200701

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *