Мина цяла година, откакто последно се говореше за „Tomie” на Джунджи Ито и планираната от Quibi адаптация. 2019 мина, а както вече видяхме, 2020 година ни поднесе много неочаквани и неприятни изненади. Все пак от стрийминг платформата не са забравили и не са се отказали от идеята да пренесат болния и извратен свят на Ито на малкия екран. През изминалата седмица те са дали зелена светлина на проекта.

Припомняме ви, че „Tomie” разказва историите на най-разнообразни персонажи, които се сблъскват с титулярния герой. Той обикновено е представен под формата на млада и красива жена, която съблазнява нищо неподозиращи мъже, докарвайки ги до състояние на сляпа завист и зверско насилие. Мангата дебютира през 1987 година и излиза в продължение на 13 години, спечелвайки си огромна фен база.

Александър Ажа все още е гласен за режисьор, а сценарият ще е дело на Дейвид Лесли Джонсън-Макголдрик. Двамата ще бъдат и изпълнителни продуценти. В ролята на Томи ще влезе немската актриса с корейски корени Аделин Рудолф, която до този момент има единствено участие в сериала на Нетфликс „Chilling Adventures of Sabrina”, чийто последен сезон се очаква през тази година.

Новият сериал ще разказва за красиво момиче (Рудолф), което изчезва, а впоследствие части от тялото му са намерени из целия град. Жестокото на пръв поглед убийство много бързо се превръща в нещо по-зловещо.

Част от екипа ни сме големи фенове на творчеството на Джунджи Ито и се надяваме, че Ажа и Джонсън-Макголдрик ще се справят с тежката задача да пресъздадат уникалните илюстрации и брутални истории през следващата година. Quibi официално са одобрили проекта и вече е само въпрос на време на видим завършения резултат. Лично ние нямаме търпение.

Тази версия на „Tomie” ще е първата адаптация на култовата манга извън Япония. В родината си обаче до този момент тя има цели девет версии под различна форма, които покриват разнообразни истории от първоизточника.

Ще ви държим в течение за всякакво бъдещо развитие по въпроса.

2ymmumwh87e41

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *