Докато светът се бори с пандемия, а кино индустрията се подготвя да отвори отново врати, Холивуд не спира да работи зад кулисите върху бъдещи заглавия. Едно от тях, за което доскоро само се спекулираше, е нова част от култовата хорър поредица „Писък“. Ако си спомняте, преди година и половина ви съобщихме, че Дейвид Аркет има желание да участва в потенциално продължение, но бе в очакване да получи оферта. Явно тя вече е факт и днес с радост можем да съобщим не само, че ще има „Писък 5“, но и Аркет е първият актьор, който е подписал договор за участие и ще се завърне в ролята на Дюи Райли.

Имайки предвид, че Аркет е женен за Кортни Кокс (която изпълни ролята на репортера Гейл Уедърс в предишните филми), считаме, че тя ще бъде следващото голямо име, което ще се завърне за още един рунд с Ghostface. Отделно „главната заподозряна“ Нев Кембъл (Сидни Прескот от предишните филми) сподели следното в скорошно интервю:

Режисьорите на филма се свързаха с мен и в момента сме в дискусия. Малко е трудно да се каже кога ще мога да се видя очи в очи с тях заради COVID ситуацията и доста неща трябва да се случат, за да участвам. Първоначално бях доста резервирана за нов „Писък“ без Уес Крейвън, защото той беше такъв гений и е причината филмите да са това, което са, но режисьорите искат да почетат завета му и това значеше много за мен. Надявам се, че ще успеем да заснемем филма.

scream-5-neve-campbell

Звучи обнадеждаващо и се радваме, че на този етап шансовете са големи да видим оригиналната троица отново заедно. Освен това, наскоро се появи интересно интервю с Матю Уилърд – друг ключов персонаж от митологията на поредицата, който изпълни ролята на един от убийците Стю Мейсър. Въпреки че са изминали 25 години от първия филм и въпреки съдбата на героя, Уилърд изяви силно желание да се завърне под каквато и да е форма, стига да бъде поканен. Ето какво казва актьорът:

Да, свободен съм и имам желание! Няма човек, който да откаже подобно предложение – да се превъплътиш отново в роля, която си играл като малък, но да можеш да добавиш нещо ново и свежо като по-възрастен звучи страхотно. Човек не получава такава възможност често.

Голяма доза ентусиазъм има и от сценариста и продуцент на предишните филми Кевин Уилямсън и основния сценарист на новия филм – Джеймс Вандербилт:

Уилямсън:

Ентусиазиран съм да работя отново с екипа по следващия „Писък“. Историята на филма е оригинална, интересна и почита завета на Уес по един прекрасен начин. „Ready Or Not” беше любимият ми хорър филм от миналата година и нямам търпение да видя с какво ще допринесе талантът на новите режисьори. Щастлив съм, че ще съм част от екипа.

Вандербилт:

Самият факт, че имах възможността да седя на една маса с Кевин Уилямсън и да говорим за нов „Писък“, е сбъдната мечта. От години искам да видя нов филм от поредицата и сега аз помагам това да се случи. Искаме новият филм да е любовно писмо към феновете и филмите, които Кевин и Уес създадоха заедно.

Сюжетът на филма (естествено) се пази в строга тайна и екипът ни се надява да не научаваме никакви подробности до премиерата. Част от чара на поредицата са неочакваните развръзки и остроумният хумор, на които залагаме и имаме високи очаквания. Всичко до момента звучи чудесно и изглежда парченцата от пъзела малко по малко се нареждат. Ще са изминали точно 10 години от „Писък 4“, през което време се случиха доста неща в кино бранша и появяването на стрийминг платформите. Има достатъчно материал, от който сценаристите да се вдъхновят, да иронизират и същевременно се надяваме да са повод за добра мотивация за новия убиец – който и да е той.

Режисьорите на успешния хорър от миналата година „Ready Or Not” – Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет – ще имат възможността да възкресят франчайза и да продължат делото на покойния Уес Крейвън под шапката на Spyglass Media Group и Paramount Pictures. Снимките се очаква да започнат по-късно тази година в Уилмингтън, Северна Каролина в САЩ – веднага щом се вдигнат рестрикциите около COVID 19. Сценаристи са Джеймс Вандербилт („Зодиак“ и „Невероятният Спайдър-мен“) и Гай Бизик („Ready Or Not”, „Castle Rock”). Кевин Уилямсън, който написа и продуцира предните четири филма, се завръща като изпълнителен продуцент. Очаква се все още неозаглавеният филм да излезе през 2021 година.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *