Бая сериозни имена са се събрали в най-новото хорър-трилър предложение от бълващите на конвейер Blumhouse, но въпреки това, до този момент не бяхме чували абсолютно нищо за продукцията (и не сме сами, ако може да се съди по реакциите на колегите зад океана), която носи заглавието „You Should Have Left“ и се очаква да дебютира на VOD през следващата седмица. А високопрофилният творчески екип на филма включва режисьора и сценарист Дейвид Кеп („Гласове от мрака”. „Таен прозорец“, „Спешна пратка“) и актьорите Кевин Бейкън и Аманда Сайфрид.

You Should Have Left“ е адаптация на едноименната новела на Даниел Келман и разказва историята на успешния бизнесмен Тео Конрой (Бейкън), чийто брак с далеч по-младата от него актриса Сузана (Сайфрид) бавно се разпада, заради нейната потайност, неговата ревност и мрачна тайна от миналото му. В опит да поправят връзката си, Тео, Сузана и шестгодишната им дъщеря Ела (Ейвъри Есекс) заминават за невероятна модерна къща, изолирана в провинцията на Уелс. Това, което първоначално изглежда като перфектната почивка, бързо се превръща в перфектен кошмар, когато Тео започва да губи връзка с реалността, подозирайки, че зла сила вътре в къщата знае за него и за Сузана повече, отколкото двамата са разкрили един на друг.

Вижте първия трейлър, който е достатъчно красноречив за това, какво може да очакваме от филма.

Ако кажем, че устите ни са се изчекнали от прозявки, няма да е съвсем вярно, но със сигурност не сме заинтригувани и ще трябва да чуем бая положителни отзиви, преди да решим да гледаме филма, при все присъствието на Кевин Бейкън и Аманда Сайфрид, които харесваме много.

Принципно има нещо хитро в „обсебена от духове къща“, която не е някой готически замък или стара дървена постройка в стил Нова Англия, но сюжетът е прекалено изтъркан и дори туист в стил „Прозрачно минало“ (който, гледайки трейлъра, мигновено изниква в съзнанието ни), няма как да го спаси. Същото се отнася и за Дейвид Кеп, който е изключително интересен сценарист (не е за вярване какви гигантски филми има в портфолиото си), но изявите му като режисьор са изключително неравномерни и само името му не е достатъчно, за да ни вдъхне спокойствие.

С две думи, скептични сме за „You Should Have Left“ и въпреки любовта ни към жанра ще изчакаме първите отзиви и на базата на тях ще решим дали въобще да му дадем шанс. Вижте и един постер.

плакат

Режисьор и сценарист на „You Should Have Left“ е Дейвид Кеп („Гласове от мрака” „Таен прозорец“, „Спешна пратка“). Продуцент е Джейсън Блум (), а в ролите са Кевин Бейкън, Аманда Сайфрид, Ейвъри Есекс. Ели Пауърс и др.

Филмът ще е достъпен VOD на 19 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Майко мила… Трябваше да си залепя клепачите с тиксо за челото, че да успея да изгледам целия трейлър. Блумхаус станаха jump-scare-fast-food верига, в която тук-там има нещо дето се „ядва“. Твърд пас от мен!

  2. На Бейкън му отиват такива роли, та може и да става за гледане :Д Все някога ще мине през екрана ми и това 🙂