Малко след като някога изключително приятната (и успешна) поредицаКарибски пирати” беше срината до земята с четвъртата и петата част „В непознати води“ и „Отмъщението на Салазар“, Disney запретнаха ръкави (или по-скоро навиха крачоли) да измислят начин да рестартират франчайза. За целта те наеха творческото дуо зад „Дедпул” Рет Рийз и Пол Уърник, а след това допълниха екипа с един от оригиналните сценаристи на поредицата Тед Елиът и шоурънъра на „Чернобил” Крейг Мейзин.

Оказва се обаче, че Disney имат доста по-амбициозна идея. Или по-скоро са решили да се презастраховат и да заложат бъдещето на „златната си кокошка“ на повече от един филм – така шансът за успех е доста по-голям. The Hollywood Reporter съобщават, че от студиото подготвят самостоятелна история от вселената „Карибски пирати”, която ще бъде написана от Кристина Ходсън („Бъмбълби“, „The Flash“) и което е най-интересно, за главната роля се спряга двукратно номинираната за „Оскар“ Марго Роби, с която Ходсън работи по доста разочароващия „Хищни птици“. Продуцент отново ще бъде Джери Брукхаймър.

Очаквано, на този етап няма абсолютно никаква информация за сюжета – както казват от THR, детайлите „are being kept in Davey Jones’ locker“, но се знае, че филмът ще бъде „женски ориентиран“, а историята ще е напълно оригинална и няма да има нищо общо с вече съществуващите филми (както и с този на Елиът и Мейзин) и няма да бъде римейк, продължение, предистория или spin-off. Разбира се, в нета вече се въртят спекулации и една от по-разпространените версии е, че Марго Роби ще е в ролята на Ред – червенокоса „дама“, която е хваната от пиратски Аукционер в оригиналната атракция на Disney (която вдъхновява цялата поредица) от 1967 г. Легендата е, че Ред става пират сред среща с Джак Спароу.

На този етап ще се въздържим от коментар. Ако не съществуваше „Хищни птици“ щяхме да сме далеч по-ентусиазирани от идеята за „Карибски пирати” с участието на Марго Роби. Виждали сме, че в поредицата може да има качествени и силни женски образи – Елизабет Суон в изпълнение на Кийра Найтли беше чудесна (а някой може да добави и Анджелика на Пенелопе Круз), без да се насилват неща в посока „изцяло женски“. Засега, при все Роби, имаме по-голям интерес (доста силна дума, предвид това, че вече никак не се вълнуваме за поредицата) към версията на Елиът и Мейзин.

Ще следим и двата проекта и ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. За мен е тотална мистерия как може да съществува такава новина, след грандиозния провал на лайното „Birds of Prey“…

    1. О, значи все пак си си го причинил?! 😵 Съчувствам!

    2. Филм с филм не си прилича 🙂 Ама е ясно, че ще е финансов провал

  2. Последният филм беше най-добрият в поредицата. Можеха да изтискат един последен с Деп, но покрай скандалите с него и безумните хонорари е разбираемо да рибуут-нат. Нищо против Маргото – сигурен съм, че ще се справи добре, но ако превърнат поредицата в чалга-кич като BOP ще капитулирам ….

    1. Мислех, че сценария на „birds of prey“ е писан от йеменско дете с аутизъм прекарало инсулт.

    2. Последният филм беше абсолютен кошмар, но поредицата може да потъне и повече.