През последните години, след прекрасния римейк на „Evil Dead” („Злите мъртви“), се изговориха много неща, подхвърлиха се много слухове и ужасно много желани планове пропаднаха още преди да са започнали да придобиват форма. Говореше се за продължение на филма на Феде Алварез с героинята на Джейн Ливи, която да поеме щафетата от Брус Кембъл. Имаше и слухове за втори „Army of Darkness”, които обаче си останаха само това – слухове без покритие.

Самият Брус Кембъл малко или много сложи край на надеждите на феновете след като официално обяви, че пенсионира толкова обичания Аш след трите сезона на сериала „Ash vs. Evil Dead”. Хубавата новина е, че той и Сам Рейми все още не са се отказали от поредицата и плановете им да я върнат под една или друга форма са в пълна сила.

По-рано през седмицата, в интервю за списание Empire, Кембъл сподели няколко интересни новини около бъдещия филм от франчайза. Официалното заглавие ще бъде „Evil Dead Now” и негов режисьор и сценарист ще е Лий Кронин. Рейми лично е избрал ирландеца след като е гледал дебюта му от миналата година „The Hole in the Ground”.

Лий Кронин
Лий Кронин

Новият филм няма да включва вече познатите ни персонажи от трите части на Рейми, както и от римейка на Алварез. Идеята е да покажат чисто нови герои и обстоятелства. Спокойно можем да кажем, че „Evil Dead Now” няма да бъде нито продължение, нито римейк или рибуут, а просто нещо, което се развива в същата вселена и разглежда нови аспекти на познатото зло. Благодарение на „Ash vs. Evil Dead” видяхме, че демоничните създания могат да бъдат представени под най-различни форми, което е отлична отправна точка на следващи проекти.

Ето какво още споделя Брус Кембъл за бъдещия филм:

Evil Dead Now” ще ни запознае с нова героиня. Аш вече го няма и тези герои ще трябва да могат да отстояват себе си, което е много добре. Филмът ще бъде доста по-динамичен. Искаме да бъдем достатъчно актуални също така. Основната идея всъщност е, че всички тези герои и героини са най-обикновени хора. Това е посоката, в която сме се насочили.

Част от екипа ни сме големи фенове не само на оригиналната поредица на Сам Рейми, но и на римейка на Феде Алварез. Дори харесваме и трите сезона на „Ash vs Evil Dead”. Затова нямаме търпение да видим какво са ни приготвили и сме сигурни, че ще бъде поне толкова интересно колкото останалите филми.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Чудесна новина! Чакам с нетърпение! Все ми се искаше Алварез да продължи историята на Мия от римейка, но все тая – важното е, че получаваме нов филм. Сериалът също беше страхотен, макар и да завърши с cliffhanger, който така и не се разреши.

    1. Подкрепям. И аз много исках да видя продължение на римейка, но… Пак е хубаво, че поне не се отказват, макар и в друга посока…

    1. Може двамата да го догледаме. Ще взема пуканки

  2. „Армията на злите мъртви“ е най-добрия от всичките в поредицата и уникален филм. Трябваше него да римейкнат