Както доста други големи (или горещи) творци в индустрията, така и любимият ни Едгар Райт („Shaun of the Dead”, „Scott Pilgrim vs. The World”) трупа повече проекти, отколкото може да осъществи. Наскоро съобщихме, че той ще продуцира четири сериала за Netflix и ще оглави фантастичната екранизация „Set My Heart To Five“, а преди това името му се свързваше с адаптацията на апокалиптичния „Джунглата на скакалците“ и продължението на хита му „Зад волана“. Сега към тях прибавяме още една възможност.

Deadline съобщават, че Universal са дали „седемцифрена сума“ за откупуването на правата за екранизирането на трилъра „Веригата“ („The Chain“) на Ейдриън Маккинти (първоначално, още преди излизането на романа, Paramount са имали интерес, но до сделка така и не се е стигнало), като на режисьорския стол ще седне Едгар Райт, а със сценария ще се нагърби Джейн Голдсман („Х-мен: Първа вълна“, „Kingsman: Златният кръг“).

Веригата“, който у нас е публикуван под логото на „Егмонт“ (по точно под това на техния импринт „Анишър“), разказва за Рейчъл, която научава, че 11-годишната ѝ дъщеря е отвлечена. Единственият начин да си я върне обратно е тя на свой ред да отвлече друго дете, а след това и неговите родители също трябва да похитят едно. Ако някое от тези две условия не бъде изпълнено, дъщеря ѝ ще бъде убита. Рейчъл вече е част от Веригата – ужасяваща схема, следваща модела на „верижните писма“, която превръща родителите от жертви в престъпници.

Не сме чели романа на Маккинти (който има доста интересна история), но признаваме, че звучи интригуващо, и бихме му хвърлили едно око, още повече че идва с препоръките на самия Стивън Кинг. Що се касае до филма, бихме го гледали без капка колебание, ако Едгар Райт го режисира, само дето силно се съмняваме. По-скоро си мислим, че името му се използва за привличане на инвеститори и в крайна сметка той ще остане само продуцент, което, разбира се, не е малко, но не е и същото като да режисира.

И като казахме продуцент, освен Райт с тази роля в екранизирането на „Веригата“ („The Chain“) ще се нагърбят още неговата партньорка от Complete Fiction Нира Парк, Ерик Фелнър и Тим Бийвън от Working Title, както и от Шейн Салерно от The Story Factory. Ще проследим развитието на проекта и ще отбележим всичко по-важно.

verigata-korica-bg-20200621

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *