Нямаше как Lucasfilm да не поднесат новина във вчерашния, емблематичен „May the 4th“, посветен на традициите и сагата „Star Wars“. И макар че не сме очаквали да ни сюрпризират точно с тази информация, я поехме заедно със сериозна глътка въздух и… честно казано, не знаем дали тази крачка на (любимия на част от екипа ни) Тайка Уайтити няма да се превърне в негов самоубийствен скок.

Да се включиш като супер-фен с режисурата на един епизод от „The Mandalorian“ (беше си позволил да задейства характерното си чувство за хумор, но само в началото) – това го разбираме, но да загърбиш своето прочуто свободомислие и да действаш под диктовката на Катлийн Кенеди? Просто не си представяме как Уайтити, носител на „Оскар“ за сценария на чудесния „Джоджо Заека“, режисьорът на всякакви шантави нискобюджетни проекти, приети с овации от спецовете и феновете му по цял свят, който измайстори и шарения комиксов „Тор: Рагнарок“, ще влезе в рамките на Disney, за да се подпише под следващ пълнометражен „Star Wars“, предвиден за киноразпространение.

Съавтор на Тайка Уайтити в работата по сценария на бъдещия филм ще бъде Кристи Уилсън-Кеърнс („1917“, „Last Night in Soho“), номинирана за „Оскар“ и носителка на БАФТА за британски филм на годината за „1917“. Никакъв шанс няма в момента да бъде поднесена каквато и да било друга информация, тъй като не е започнала работата по тази проекто-творба – и няма да се учудим, ако след месец-два, по време на отминаващата пандемия се окаже, че Кенеди и Уайтити не могат да синхронизират творческите си търсения… Не искаме да влизаме в ролята на лоши, а по-скоро на добри пророци – мислим за доброто на самия Тайка, защото сърцата ни вече окончателно изстинаха към междузвездната сага и разклоненията ѝ.

Още едно потвърждение поднесе екипът на Disney във вчерашния ден – както вече споменахме, номинираната за „Еми“ Лесли Хедлънд („Russian Doll“, „Bachelorette“) ще напише, продуцира и ще бъде шоурънър на нов, все още неозаглавен „Star Wars“ сериал за Disney+. Всички знаят – сезон 2 на „The Mandalorian“ вече е почти готов и продуцентите потвърждават информацията, че не става въпрос за дълго коментираните и очаквани от фен-базата поредици, посветени на Касиан Андор и на Оби-Уан Кеноби – Хедлънд ще работи по нещо съвсем различно. Ще очакваме новини и за този проект!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

 1. До две седмици очаквам леля Кенеди да уволни Уайтити поради „творчески различия“ – нали така се случва с почти всеки режисьор, който наема през последните години?

 2. Единственият човек на света, който пасва повече за режисьор и сценарист на „Star Wars“ от Тайка Уайтити, е Къци Въпцаров.

 3. Разликата между Къци Накойси и Уайтити е, че филмите на втория се гледат по целия свят …
  Както и това, че той вече има Оскар –

  При това за (адаптиран) сценарий ….

  Нещо за което целокупната българска кинематография (да не говорим за български сценарист) може да се наложи да почака още … колко ?

  1300 години ?

  1. И десет Оскар-а да има, все тая. Филмите на Уайтити са инфантилни. Чувството му за хумор е като на Стоянка Мутафова, Ники Илиев и Хачо Бояджиев. Ако филмите му ти харесват, значи и ти си инфантилен. Сори.
   И в този ред на мисли, тоя си е баш на мястото в цирка „Star Wars“. Намериха се!

 4. Няма как да има каквито и да е разногласия между леля Кенеди и Уайтити. Абсолютно изключено е. И двамата гледат в една посока – създаването на мулти-култи-феминистки повърни. Каквато е и целта на пропагандната сволач Стар Варс.

 5. Аз пък толкова се надявах да поканят (и още се надявам) Гарет Едуардс за някой бъдещ проект…