Наблюдаваме, че през 2019 сме се разминали с покачване на границите на кръвното налягане по адрес развитието на един проект, който – с ръка на сърцето – никак не искаме да се реализира. Става дума за любимия ни спомен от детството „Лабиринт“ и постоянството, с което разни продуцентски компании държат да му направят… продължение.

Предишният път, в който отворихме дума за този проект, беше във връзка с работата на Феде Алварес по сценария; сега ситуацията е променена и на негово място в режисьорската-съавторска позиция застъпва Скот Дериксън, който междувременно се отказа от продължението на „Доктор Стрейндж“ и има желание да поеме към фентъзи-света, познат от приказката на Джим Хенсън.

Очаква се Дериксън да влезе и в ролята на изпълнителен продуцент на продължението на „Лабиринт“, като по сценария ще работи Маги Левин („Into the Dark“). Лиза Хенсън ще продуцира от името на The Jim Henson Company, като изпълнителни продуценти от тяхна страна ще бъдат Брайън Хенсън и Бланка Лиза; като изпълнителни продуценти от TriStar ще се включат Никол Браун и Калъм Алън.

Чуват се разни спекулации, че в продължението евентуално би могла да се включи Дженифър Конъли, която играеше младата Сара през 1986 година – знаете, тя трябваше да открие верния път през лабиринта до замъка на Краля на гоблините Джарет (в тази роля бе непрежалимият Дейвид Боуи), за да си върне малкото братче, „откраднато“ от злите сили.

Не искаме да правим каквито и да било прогнози – ясно е, че машината се задвижва и нищо чудно Дериксън дори да финализира проекта във филм. Появят ли се още новини – ще съобщим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Ужас. От една страна ми се ще да видя още един филм във вселената, но от друга страна това си е анатема…

    1. Със сигурност ще е и (BREAKING NEWS) Анди Съркис ще го играе. 😀