Мина достатъчно време, че да се позабрави колко добра и хипнотично-привлекателна беше Скарлет Йохансон в „Under the Skin“ на Джонатан Глейзър. Общо взето, в първите три години на нашата „операционна“ често обръщахме поглед към този филм – докато го чакаме да излезе, а после и докато валяха хвалебствията по негов адрес.

И неусетно дойде моментът за наддаване кой ще успее да се сдобие с правата за телевизионна поредица, вдъхновена от романа на Мишел Фейбър и едноименния филм. Сред конкурентните продуцентски компании бяха А24 и Silver Reel, а според Deadline вече има победител в надпреварата за новата научно-фантастична история, който ще подготви „Under the Skin“ за малкия екран.

Новините потвърждават, че ще се наложи да държим Silver Reel отговорни за очакваното ново разкошно извънземно, което преследва мъжете като плячка; ако си спомняте – точно това правеше убийствената героиня на Йохансон в Шотландия. Изпълнителната продуцентка на компанията Клаудия Блуемхюбър е сигурна, че подготвяната телевизионна поредица ще се хареса и на почитателите на романа на Фейбър, и на феновете на филма на Глейзър. И за да стане това, вече са пристъпили към търсене на подходящи сценаристи! Предпочитанията им клонят към специалисти в писането от Великобритания – това се подчертава в изказването на шефката от Silver Reel.

Работата по бъдещия сериал „Under the Skin“ е в съвсем начална фаза и не може да се каже в коя платформа би могъл да дебютира. Ще ни е интересно как екипът на Silver Reel ще се справи с предизвикателството на тази история. А за онези, които са забравили Скарлет – ето трейлъра на едноименния филм:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *