Тенденцията, която наблюдаваме през последните седмици, е, че времето за изолация се превърна и в перфектното време за подбиране на нови проекти и ето, че тези дни се натъкнахме на поредния пример. Изглежда, че Роусън Маршъл Търбър е в преговори с Warner Bros и Imagine Entertaiment да режисира игрален филм по комиксовата рубрика на списание „Mad” – „Spy vs. Spy

Ако преговорите приключат със споразумение, Търбър не само ще режисира, но и ще продуцира заедно с Брайън Грейзър, който се свързва с проекта още от 2011 г., когато за първи път се говореше за адаптирането на „Spy vs.Spy” за големия екран. Тогава сценарият трябваше да бъде написан от Джон Кампс, но за последните 10 години (макар и в пауза) със сигурност и други са имали досег до него. Предполагаме, че и самият Търбър също ще участва в работата по сценария, имайки предвид, че досега „We are the Millers” е единственият филм, който е режисирал, без да бъде написан от него.

bombs-spy-vs-spy-20200508

Засега е доста рано да се говори за сюжет на филма, но можем да ви запознаем накратко с рубриката на списание „Маd” и за какво става дума в нея. „Spy vs. Spy” следва историята на двама съперничещи си шпиони – Black Spy и White Spy, които се преследват по-безмилостен и комичен начин. Те са със сходен стил (шапка с широка периферия, дълги палта …), но това, което най-вече ги обединява, е вечната им кавга и опити да се надхитрят и да навредят един на друг (най-често с помощта на някакви капани). С други думи това, което можем да очакваме, е нещо като шпионска екшън/комедия – жанр, в който Търбър би трябвало „да се чувства у дома“.

Ще чакаме потвърждение и повече информация за продукцията, защото истината е, че проекти, които са били близо 10 години в „development hell“, трудно излизат на голям екран. А дори и работата по „Spy vs. Spy” все пак да стартира, заради ситуацията, в която се намираме, това едва ли ще стане бързо. Също така, когато нещата се нормализират, предполагаме, че Роусън Маршъл Търбър ще се завърне първо към Netflix продукцията си „Red Notice“, чиито снимки течаха преди настъпването на епидемията. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „Изглежда, че Роусън Маршъл Търбър е в преговори с Warner Bros и Imagine Entertaiment да режисира игрален филм…“ 🙂