„Трудно може да се открие по-подходящ режисьор от Рон Хауърд…“ – това изречение може да се ползва в доста случаи. Безспорно, той е „майстор в занаята“ и често са го канили да се намесва в различни ситуации. Сега се е ангажирал да режисира „Thirteen Lives“ – драма, която ще разкаже истинската история за спасяването на попадналите в пещерата Там Луанг през 2018 година.

Припомняме, че преди две години 12 момчета и техния треньор влизат в пещерата Там Луанг в Тайланд. Бързо покачващите се води се оказват истински капан за момчетата от футболния отбор „Дивите мечки“ и Екапол Чантауонг, който ги е повел към пещерата. В рамките на две седмици целият свят се вълнуваше от развоя на събитията. Лейтенант командир Саман Гунан, бивш морски пехотинец от тайландската армия, стана единствената жертва на спасителната операция. Още един член на екипа, гмуркачът Бейрут Пакбара, умира година и половина по-късно вследствие на инфекция на кръвта, която е започнала по време на спасителната операция.

Сценарист на бъдещата драматична история е Уилям Никълсън, номиниран за „Оскар“ за своята работа по „Гладиатор“. CAA Media Finance в момента предлага възможност за продуцентско включване от страна на заинтересовани компании, но – както често се случва с „уж-синхронното“ мислене – в същото време и по същата тема се работи за мини-сериал по Netflix, за филм (пак по същата тема!) в Universal и за документална сага с фокус същия този инцидент, по която ще работи Кевин МакДоналд за NatGeo. Ами няма да се учудим, ако и Disney решат да направят пиеса – само да отворят театрите и кината за посещения!

Шегата настрана, ще ни е интересно как ще се развият конкурентните идеи за филми – и ще ви информираме своевременно!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *