Извънредните времена предразполагат към извънредни филми. По този повод искаме да обърнем вниманието ви към едно заглавие, което сме ви представяли преди година и което от известно време се намира за гледане по нашите ширини (както на физически носител, така и в интернет пространството), а от вчера дебютира и на VOD зад океана. Става дума за последния проект на изключително нестандартния френски режисьор и музикант Куентин Дюпи – „Deerskin“ („Le daim“).

Филмът е с участието на Жан Дюжарден в ролята на Джордж – наскоро развел се мъж, който се вманиачава по (винтидж) кожено яке с ресни, което започва да упражнява неестествено влияние върху него. Джордж се озовава в спокойно малко градче във Френските Алпи където се представя за независим режисьор и се сприятелява с доверчив барман и амбициозен монтажист на име Денис (Адел Енел). Двамата стават партньори в създаването на филм, който ще документира изненадващата цел, която Джордж поставя пред себе си.

Ако сте гледали поне един филм на Куентин Дюпи („Rubber”, „Wrong”, „Wrong Cops“, „Reality“, „Keep an Eye Out!“) значи знаете, че от „Deerskin“ може да очаквате всичко друго, но не и да бъде стандартна история. Вижте един трейлър и клип, които ще ви убедят в същото.

Все още не сме гледали „Deerskin“, но имаме сериозно намерение. Големи фенове сме на Куентин Дюпи, а и след „Офицер и шпионин” на Роман Полански, вече гледаме на Жан Дюжарден доста по-положително, отколкото до момента. Ако междувременно вие му хвърлите едно око, споделете мнение в коментарите.

Вижте и един постер.

плакат

Режисьор и сценарист на „Deerskin“ („Le daim“) е Куентин Дюпи („Rubber”, „Wrong”, „Wrong Cops“, „Reality“, „Keep an Eye Out!“). В ролите са Жан Дюжарден, Адел Енел, Албърт Делпи, Пиер Гоме, Лоран Никола и др.

Както вече отбелязахме, филмът е достъпен за гледане онлайн и на физически носител.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments