Изключително големи промени настъпиха около „The Menu“, за който първо разказахме преди около година. Тогава филмът беше проект с Александър Пейн на режисьорския стол, Ема Стоун и Рейф Файнс в главните роли и Адам Маккей като продуцент. Заради конфликти в графиците на замесените обаче, както актьорският състав, така и режисьорът се оттеглят и само Маккей остава да бута продукцията напред.

Докато това е тъжна новина, тъй като екипът ни се струваше като интересна комбинация и имахме желание да видим какво ще се получи, все пак целият проект не е изхвърлен на боклука и все още има възможност да се получи нещо интересно. Основаваме тази надежда на това, че Маккей вече е наел нов режисьор – Марк Милод. Милод в последните десетина години работи основно по доста успешни сериали като „Shameless”, „Аферата” и „Игра на тронове”, а двамата с Маккей вече знаем, че работят добре заедно, защото доведоха до малкия екран хита сред критиците „Наследници“.

Припомняме, че „The Menu” e описван като „мрачно комедиен психологически трилър“, който ще разкаже историята на млада двойка, които пътуват до отдалечен екзотичен остров, за да опитат специално приготвеното меню на ексцентричен майстор готвач. Звучи ни като идеален фон за изследване на характери и фокус върху диалога, така че имаме добри очаквания. За сценаристите Сет Райс и Уил Трейси това е първи сценарий за пълнометражен филм, но пък те са работили по някои от най-добрите американски вечерни токшоута, така че сме сигурни, че знаят как да пишат бърз диалог, който едновременно е забавен и проникновен.

Засега не се знае кога „The Menu” ще влезе в продукция в този нов вариант, имайки предвид световната ситуация. Това, че Адам Маккей и компанията му не са се отказали от проекта (което щеше да е напълно разбираемо след такъв крах на създадените планове), ни говори, че имат вяра в сценария и наистина смятат, че филмът си заслужава да бъде направен. Ще следим за новини, които ще ни дадат идея за новия актьорски състав, който ще поеме сочните роли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *