Отдавна не бяхме чували новини около бъдещия римейк на „Scarface“, но бяхме супер-приятно изненадани от информацията, разпространена вчера – оказа се, че отговорната задача да режисира новата версия ще бъде поета от талантливия Лука Гуаданино. Добрите вести бяха споделени от Deadline – Universal освобождават Антоан Фукуа и написаният от братя Коен сценарий ще бъде връчен на Гуаданино!

И тук бихме могли да вмъкнем (еретичната) мисъл, че този римейк започва да се превръща в обещаващ филм. Колкото и да не понасяме непрестанното желание на филмовата индустрия в Холивуд да адаптира, префасонира и преправя истории – от липса на нови идеи и (уж) с мисъл за срещите между класиката и новите поколения, в този конкретен случай, с помощта на Коен и Гуаданино имаме надежда, че нещата може да се доближат до другия класически римейк – на Брайън Де Палма от 1983 година. Филмът по сценарий на Оливър Стоун и с участието на Ал Пачино се превръща в емблематична творба и се нарежда сред най-добрите гангстерски филми на всички времена.

В новините от Deadline се подчертава, че ако действието в оригинала на Хауърд Хоукс от 1932 година се развива в Чикаго, а Тони Монтана на Пачино се вихри в Маями, то сега ще очакваме „Scarface“ в Лос Анджелис. За момента не се споменава нищо за актьорския екип – ще се радваме, ако Диего Луна все още е в него, макар да не сме (никак) сигурни, че той ще успее да отговори на очакванията на милионите фенове по света.

Лука Гуаданино има много ангажименти, свързани с други проекти – в момента завършва работата си по мини-сериал за НВО, който все още няма премиерна дата; свързан е с адаптацията на „Повелителят на мухите” („Lord of the Flies“) и се очаква да заработи по доста обсъжданото продължение на „Призови ме с твоето име“ – „Find Me“. За момента редът, в който ще се случват нещата, остава неизвестен. Но ние сме изпълнени с оптимизъм, защото новият „Scarface“ заслужава да бъде направен от талантливи творци.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

 1. Не не не не не не не нееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее……………………………………….

 2. Тоя дето е измислил да ремейкне Scarface, искам да направя с майка му ремейк на акта на зачеването му. В главните роли: майка му, аз ще играя баща му. А баща му може да ми е флъферка със сестра му.

  1. Римейкът на Scarface е филма от ’83та на Де Палма с участието на Ал Пачино, технически 🙂

 3. Oh wow –

  The conversation…!

  So good –

  Let me go back and read it again ….

  Wow ….

  Oh – the emotions … the syntax …wow –

  The cursing ! It is so … powerful – mothers and fathers are thrown into the mix …

  and oh – behold !
  the timely clarification of The Maskata –
  Dude, thank you, man – from the bottom of my heart –
  such an amazing piece of information – enriching this wholesome discussion even further –

  oh wow –

  then we resort to the intricate power of repetition …

  Now that is good –

  I gotta fucking print this out – I gotta have it

  so good –

  Fascinating conversation …