Ако ви липсва музиката на френското дуо Daft Punk, то имаме добри новини за вас. Вярно е, че групата не е пускала нов албум от близо седем години, но феновете им вече могат да потриват доволно ръце в очакване. Collider съобщават, че двамата лично са се свързали с култовия италиански джало режисьор Дарио Ардженто и са предложи услугите си, защото са му огромни почитатели.

Daft Punk до този момент имат само един сблъсък с филмовата музика в лицето на „Трон: Заветът“ от 2010 година и саундтракът им определено е едно от по-запомнящите се неща в този филм. Искрено се надяваме, че и сега няма да изневерят на стила си и ще ни предложат нещо прекрасно, което да подсили предстоящия нов криминален проект на Ардженто „Black Glasses”. Режисьорът вече е изпратил сценария на групата, която го е определила като един от най-интересните му.

Припомняме ви, че италианецът последно застана зад камерата през 2012 година за екранизацията на култовата класика на Брам Стокър „Дракула”, която беше катастрофално зле. Надяваме се, че трудът на Daft Punk няма да бъде почернен от лош филм.

За самия „Black Glasses” не се знае кой знае колко, освен че ще разказва историята на младо китайско момиче и дете. Двамата трябва да бягат от нощния живот на Рим и да търсят убежище сред каменистите околности на Лацио. Дъщерята на Ардженто Азия ще бъде сред една от главните роли.

Около сериала „Longinus”, за който писахме през октомври месец миналата година, също няма никакво развитие и най-вероятно той ще бъде оставен след предстоящия филм. Снимките на „Black Glasses” трябваше да започнат през следващия месец, но сега са изместени за есента.

Daft Punk в момента усилено работят по нови песни и съвсем скоро ще ги изпратят на Ардженто за одобрение. Дуото също така няма търпение да посети Италия при първа възможност, за да се видят с режисьора и да обсъдят идеите си. На нас не ни остава нищо друго освен да следим с интерес бъдещето сътрудничество между творците.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *