Великолепен джаз вайб, усещане за автентична атмосфера, тайнственост и Матю Рийс – какво повече му трябва на човек?! Още от този тийзър си личи, че НВО отново ще „ударят в десетката“ с дълго подготвяната нова поредица „Perry Mason“.

Екипът, ангажирал се да вдъхне живот на „необикновения адвокат“ (знаете, това е определението за прочутия герой, което дава самият автор Ърл Стенли Гарднър!), се е постарал сериозно да пренесе зрителите в специфичната среда на Лос Анджелис от 30-те години на ХХ век – с изпипани детайли, с нюанси в сепия-тоналностите, с всички малки „бъзикни“, които те провокират да забравиш „днес“ и да се потопиш в „тогава“ – вижте.

Компания на мистър Рийс правят Татяна Маслани и страхотния Джон Литгоу. В екипа на изпълнителните продуценти са Сюзан и Робърт Дауни джуниър, сценаристи и шоурънъри са Рон Фицджералд и Ролин Джоунс, а режисьор е Тим Ван Патен, който има във филмографията си епизоди на „Game of Thrones“, „The Sopranos“, „Boardwalk Empire“. Творческият екип има сериозен опит с поредици, които се отличават с почерк и специфична атмосфера. А ето какво гласи и официалният синопсис:

Поредицата ще се фокусира върху историята, с която се ражда славата на адвокат Пери Мейсън, някога през 1932 година, в Лос Анджелис. Оцелявайки от хонорарите като частен детектив, Мейсън не може да се освободи от спомена за преживения ужас във Франция по време на войната и страда от последиците на своя провален брак… Докато останалата част от страната се опитва да се изправи на крака след депресията, в Лос Анджелис животът кипи с пълна сила! Едно отвличане успява да насочи Пери Мейсън към истината за сериозно престъпление…

За момента казват – и показват абсолютно достатъчно, за да се събуди интереса ни към този мини-сериал и да го очакваме с нетърпение. Премиерата му е предвидена по НВО на 21 юни 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *