Мина вече едно десетилетие от появата на последната книга в трилогията бестселър на Сюзан Колинс „Игрите на глада“ и очевидно вече е време да се поработи още в конструирания от нея свят-дистопия. Още повече след като екранизациите – според преобладаващото мнение на публиката и боксофис резултатите (над 3 милиарда долара приходи) – се оказаха доста успешни. Съвсем логичен е ходът на Lionsgate да подкрепят проекта за предистория, озаглавен „The Ballad of Songbirds and Snakes“ и да си осигурят, както споделят Deadline, отсега един важен коз – режисьора Франсис Лорънс, който успешно финализира познатата поредица.

И макар само преди 10 месеца да сме споменали, че Колинс работи по предисторията, не сме предполагали, че ще бъде готова и със заглавие, и със самата книга толкова скоростно. Действието ще проследи 18-годишния Кориоланус Шоу (познат ни като безскрупулния владетел на Панем в образа на Доналд Съдърланд), който е избран за ментор по време на поредните ежегодни „игри на глада“ и отговаря за млада девойка от бедния Окръг 12.

Самата Колинс твърди, че с радост се „завръща“ в гостоприемния дом за нейните книги – Lionsgate. Според нея продуцентският екип се отнася с изключително внимание и респект към работата й, към света, който е създала. Продуцентите на поредицата Нина Джейкъбсън и Брад Симпсън също са ангажирани с екранизацията на „The Ballad of Songbirds and Snakes“. Адаптацията на текста ще бъде дело на самата Колинс и сценариста Майкъл Арнд. Явно в момента е прекалено рано да се правят каквито и да било прогнози за снимачен период, да не говорим за премиерна дата, но сме сигурни, че в момента, в който обстановката позволи това, продуцентската къща ще се опита да задвижи този проект с максимална скорост.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

    1. Бе ти луд ли си или на луд дрейте носиш… 🙂