Като се имат предвид охладнелите ни чувства към вечната сага „Star Wars“, съвсем логично е да се забавим с новина, свързана с иначе обичания от нас Оби-Уан Кеноби. Въпреки всичките очаквания и спекулации, и може би провокирани от успеха на „The Mandalorian“, Disney+ най-вероятно ще продължат с работата си по самостоятелен сериал, посветен на майстора джедай. А новината е, че миналата седмица са открили съвсем нов сценарист, който има куража да се заеме с писането на историята.

Според Variety, Disney/Lucasfilm са наели Джоби Харълд, за да сътвори на хартия нова версия на поредицата за Оби-Уан. Разбира се е прекалено рано за всякакви сюжетни подробности, но е сигурно (поне на този етап), че Юън Макгрегър не се е отказал да се върне в образ, а действието ще се развива във времевия период между предисториите и оригиналната трилогия. Нищо чудно, докато Disney се начудят и намóтат, Юън да се приближи още повече до възрастта на Алек Гинес…

През януари се говореше сериозно, че работата по сериала за Кеноби е пред спиране. Disney и Lucasfilm отрекоха тези слухове, но пък предишният автор – Хосеин Амини се отказа от ангажимента си, защото студиото искаше тотална преработка на сюжета. Още тогава Макгрегър коментираше, че се очаква снимките да започнат през лятото, ала при развитието на пандемичната атмосфера в целия свят този ход надали ще бъде възможен.

Новият автор Харълд е известен като сценарист на „Крал Артур: Легенда за меча“ от 2017, освен това е и отговорен за предстоящия зомби филм на Зак Снайдър „Army of the Dead“ и е нает от Paramount да помогне в развитието на новия проект за рибуут на „Transformers“. За момента все още Дебора Чоу има ангажимента да режисира поредицата за Оби-Уан. Ще почакаме – ще видим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Дебора Чоу не се справи много добре с поверените и епизоди на „The Mandalorian“… Поне на мен не ми хареса нейната режисура.
    Освен това един филм на Големия екран не може да се сравнява със сериал. Направо си е разхищение на потенциал и възможности. Представял съм си как може да изглежда този филм… Но за съжаление Дисни сякаш искат да не се харесат на зрителите.
    Освен това смятам, че Гарет Едуардс щеше да е перфектен, ама нас кой ли ни пита…

  2. Очаквам тоя сериал с нетърпението, с което очаквам концерт на Цеца Величкович.