Силно се надяваме пандемията от корона вирус да отшуми скоро и да не се отложи премиерата (както се случи с много други заглавия) на „Last Night in Soho“, който е сред най-очакваните от нас филми за годината. Той е дело на абсолютния ни любимец Едгар Райт („Shaun of the Dead“, „Hot Fuzz“, „Scott Pilgrim vs. the World“, „The World’s End“), който в момента работи по постпродукцията и обмисля следващите си творчески планове.

Вече сме отбелязвали някои от възможните проекти на Райт, сред които са евентуалното продължение на хита му „Зад волана“ и екранизацията на „Джунглата на скакалците“ на Андрю А. Смит, но сега научаваме и за още един, който звучи повече от любопитно. THR съобщават, че той ще застане начело на продуцираната от Working Title и Focus Features адаптация на предстоящия фантастичен роман „Set My Heart To Five“, разказващ за „робот, който се учи да обича“. Авторът на книгата Саймън Стивънсън ще се нагърби с написването на сценария.

Действието на „Set My Heart To Five“ се развива през 2054 и следва Джаред – андроид, работещ като зъболекар, който преживява емоционално пробуждане, предизвикано от запознаването му с филмите от 80-те и 90-те години на ХХ в. Той се отправя на мисия да убеди хората, че на неговия вид трябва да бъде позволено да изпитва чувства – мисия, която го отвежда на незабравимо пътешествие през западното крайбрежие на Америка. Джаред е твърдо решен да се срещне със своя създател и да напише сценарий за филм, който ще промени света.

Звучи супер интересно, но и малко претрупано – като няколко филма, събрани в един, което би могло да е проблематично. С Едгар Райт начело обаче и наличието на доста теми, които го вълнуват по принцип, нямаме никакви съмнения, че (както винаги) ще получим наистина забележително, оригинално и забавно кино преживяване (далеч от разочароващия „Чапи“, за който се сетихме). Стига, разбира се, Райт наистина да се ангажира с проекта.

Ще следим по-интересните новини около развитието на „Set My Heart To Five“, както и всичко, с което се захване Едгар Райт. И да кажем, че нямаме търпение за „Last Night in Soho“ – поне едно трейлърче да ни подхвърлят, ебаси, пък после да го отлагат за… когато.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *