Много пъти сме говорили за огромното уважение и искрено удоволствие, което изпитваме, когато се замислим за кариерите, които си изградиха Даниел Радклиф и  Илайджа Ууд. И двамата, след участието си в два от най-големите филмови франчайзи на планетата, започнаха да си избират все по-нестандартни и интересни филми, с които да си запълват времето, вместо да търсят какъвто и да е комерсиален успех (пък и то накъде повече). Интересно ще ни бъде дали в следващите години тяхната духовна наследница Дейзи Ридли, след като беше водещото лице в друга от най-големите кино поредици, ще успее да поеме в интересна кариерна посока.

Досега не сме имали всъщност възможност да се убедим много в актьорските способности на Ридли. Освен в „Междузвездни войни”, тя има една малка и невпечатляваща роля в „Убийство на Ориент Експрес” на Кенет Брана и доста добре приетата ѝ титулярна роля в алтернативния прочит на „Хамлет“ – „Офелия”. Надяваме се случаят и при нея да се окаже като при Радклиф, защото обичаме да гледаме симпатични и разпознаваеми актьори да участват и да привличат внимание към по-нископрофилни проекти. А следващият филм, в който Дейзи Ридли ще участва, звучи точно така.

Заглавието на филма е „The Ice Beneath Her”, описван е като психологически трилър, проследяващ детектив и профайлър, тръгнали по следите на убиец, който е обезглавил млада жена в дома на известен бизнесмен. Кратичкото обяснение на сюжета веднага ни зарибява, защото това е типът криминални трилъри, които много харесваме. Филмът освен това е замислен да бъде с атмосфера подобна на „Не казвай сбогом” и „Момичето от влака”, което е доста обещаващо, макар че „Не казвай сбогом” е Финчъров шедьовър, докато „Момичето от влака” малко изби на типична чиклитска мелодрама.

Ставайки въпрос за атмосферата, веднага обръщаме поглед към това кой ще прави филма и тук нещата стават още по-интересни. Кинаджийското трио Radio Silence, състоящо се от Мат Бетинели-Олпин, Тайлър Гилет и Чад Вилела, ще се захванат с режисурата и продуцирането на „The Ice Beneath Her”. Кои са тези хора ли? Това е екипът, който направи чудесния и страшно забавен „Ready or Not” миналата година, където Самара Уийвинг игра на смъртоносна игра на криеница със семейството на новия си съпруг, кръвта се лееше, а ние искрено се радвахме. „Ready or Not” съвсем не беше с атмосферата, която явно ще се търси в този нов проект, но от него видяхме, че Radio Silence знаят как да снимат екшън и насилие по иновативен и интересен начин, който със сигурност ще им помогне и в новото им начинание.

The Ice Beneath Her” е написан по бестселъра на Камила Греб. Автор на адаптирания сценарий е Кейтлин Париш, която досега е работила по сериали като „Supergirl” и „Under the Dome”. Засега премиерна дата за филма не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „Много пъти сме говорили за огромното уважение и искрено удоволствие, което изпитваме, когато се замислим за кариерите, които си изградиха Даниел Радклиф и Илайджа Ууд.“
    Само че Даниел Радклиф и Илайджа Ууд са актьори от деца. По-добър пример би бил актьор участвал в успешна поредица с липса на художествени качества(точно както Ридли), който „направи име“ благодарение на aктьорската си работа с различни автори – Робърт Парисън. Дейзи Ридли, уви, няма нито харизмата, нито актьорските умения и потенциала, нито опита на който и да е от тримата.