През последните месеци успяхме да обърнем внимание на някои от предложенията на миналогодишния филмов фестивал в Торонто, като за последно ви споделихме за филма „Bad Education“, чийто първи тийзър излезе наскоро, но най-накрая имаме удоволствието да споделим с вас първия трейлър на изключително любопитния хорър-трилър „The Platform” на Галдер Гастелу-Урусия.

Преди да ви представим доста напрегнатия първи трейлър, ще ви представим сюжета. Ще бъдем кратки, защото смятаме, че видяното е доста по-въздействащо от синопсиса: в затвор (наподобяващ кула), където затворниците по високите етажи се хранят по-добре от тези на долните, които получават само остатъците, един мъж се опитва да промени нещата, така че всеки да получава достатъчно.

Признаваме си, че „The Platform” успя да ни грабне вниманието, въпреки че напомня на много други жанрови класики, разглеждащи темата за класовото разделение. Включително и тази година темата беше разгледана успешно във филми като „Паразит“ на Понг Джун Хо (който е част от 24-то издание на София Филм Фест) или пък малко по-спорния „Us“ на Джордан Пийл. Първосигнално няма как да не се сетим и за „Небостъргач” на Бен Уийтли по романа на Джеймс Г. Балард.

Все пак ни се струва, че „The Platform” ще предложи нещо ново и по-различно, но дори и да остане в познати рамки, пак ще сме доволни, тъй като обичаме подобни филми. А и трейлърът определено ни допадна – даже доста, наред с умелото (макар превърнало се в клише за жанра) използване на цигулка, което перфектно въвежда в атмосферата.

Режисьор на „The Platform” е Галдер Гастелу-Урусия, а сценаристи са Давид Десола и Педро Риверо. В ролите са Иван Масаге, Антония Сан Хуан, Зорион Негилеор, Емилио Буале и други.

Премиерата в Netflix е на 20 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Snowpiercer в затвор? Въпреки това е един от филмите от миналата година, които искам да гледам, така че ще му се отдели време при първа възможност.