Усещането за интелигентно, непринудено забавление е като приятен гъдел, особено когато идва от нов трейлър – това означава, че с голям процент на сигурност можем да очакваме и резултата от цялата творба да има подобно въздействие върху публиката. В случая става въпрос за поредица на Hulu с участието на ефирната Ел Фанинг и придобиващия все по-сериозен опит Никълъс Холт – около двамата се „завихря“ цял царски двор, и той не случаен или приказен, ами руски, като действието се развива във времето на младостта на Екатерина Велика.

И както всички наблюдатели отбелязват, ако „The Great“ по някакъв начин напомня на публиката на „Фаворитката“, то наблюдението е правилно – сценарист на филма на Йоргос Лантимос, удостоен с десетки награди в цял свят (и „Оскар“!), е Тони МакНамара – същият, който създава „The Great“. И както самият автор споделя пред Deadline, именно сценарият на тази поредица му печели възможността да напише „Фаворитката“. Явно сега е дошло времето за реализиране на сериала.

https://www.youtube.com/watch?v=CWaJ6pzrV5U

Освен чаровната Ел Фанинг, която се превръща в непоклатимата в решения и амбиции Екатерина Велика, и Никълъс Холт, който умело жонглира с карикатурния образ на Петър III, в актьорския екип са още Фийби Фокс, Адам Годли, Гуилим Лий, Чарити Уейкфийлд, Дъглас Ходж, Саша Даван, Себастиан де Суза, Байо Гбадамози, Белинда Бромилов и др. Ето какво гласи официалният синопсис на поредицата:

The Great“ е сатирично-комедийна драма за възхода на Екатерина Велика на руския престол, превърнала се в най-дълго управлявалата императрица в историята на държавата. В основата на първи сезон е историята, с леко променени и доизмислени детайли, на една романтична, нежна девойка, която пристига в Русия, за да сключи династично-уреден брак с бъдещия император Петър. Тя е изпълнена с надежди за любов и слънчево бъдеще, но я посреща опасната, опърпана, изостанала от развитието на света руска реалност – и девойката решава, че трябва да промени това! Само трябва да убие съпруга си, да покори църквата, да укроти военните и да привлече на своя страна придворните. Тази история, базирана (отчасти) на реални факти и събития, е модерен поглед върху множеството роли, които е била принудена да изиграе Екатерина – любовница, учител, владетел, приятел и най-вече боец.

Както вече споменахме – изглежда забавно и интригуващо, надяваме се, че цялостният резултат ще затвърди впечатлението от трейлъра. Очаква се появата на „The Great“ в системата за стрийминг-услуги на Hulu да е на 15 май 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *