В края на февруари, в един малко по-добри времена, бяхме изненадани от първия обещаващ трейлър на „Tales from the Loop“ – подготвян от Amazon сериал, вдъхновен от забележителното творчество (и по-специално от едноименната илюстрована книга) на шведския художник Саймън Сталенхаг.

Ако сте пропуснали предишната ни новина, отбелязваме, че „Tales from the Loop“ изследва града и хората, които живеят над „The Loop” – машина, построена да отключи и изследва тайните на вселената, която прави възможни неща, които досега са смятани за научна фантастика. В този фантастичен, загадъчен град човешките истории отразяват универсални емоционални изживявания и в същото време се възползват от спецификите на жанра.

Вчера Amazon представи специално видео зад кулисите, в което авторите по чудесен начин обясняват естеството на сериала и което затвърди желанието ни да го гледаме час по-скоро. Вижте.

Ще се повторим като кажем, че сме големи почитатели на Саймън Сталенхаг и ужасно се радваме, че ще можем да видим творчеството му, претворено на екран по подобен начин, който не само запазва визуалния стил на произведенията му, но и тяхната неповторима атмосфера и по-важното, историите, които разказват. Именно тези истории са най-силният елемент и много се радваме, че авторите на сериала (поне според видяното) осъзнават този факт и творческият им фокус пада върху тях.

Създател и сценарист на „Tales from the Loop“ е Натаниел Халпърн („Legion“), а сред изпълнителните продуценти са Мат Рийвс („Чудовищно“, „Възходът на планетата на маймуните“ и предстоящия „The Batman“) и Марк Романек („Never Let Me Go“), който режисира пилотния епизод. Сред режисьорите на останалите епизоди са Джоди Фостър („The Beaver”, „Money Monster“) и Андрю Стантън („Уол.и“, „Джон Картър: Между два свята“). В ролите са Ребека Хол, Джонатан Прайс, Пол Шнайдър, Даниел Золгхарди, Дънкан Джоинър и др.

Премиерата на „Tales from the Loop“ е на 3 април по Amazon Prime Video.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *