Дали отлагането без конкретни дати ще се разрасне в световна тенденция за продуцентските компании – по този въпрос за момента можем само да гадаем, но нови трейлъри се появяват и ето, че STXfilms са готови с по-пълна реклама на приказната история „Тайната градина“ – нова филмова версия по едноименния роман на Франсис Елиза Ходжсън Бърнет, прочута с още два романа за деца „Малкият лорд Фаунтлерой” и „Малката принцеса”. Продуцент на филма е Дейвид Хейман, който стои зад поредиците „Хари Потър“ и „Падингтън“, а действието се развива няколко години след края на Втората световна война в имението на един чичо, който приема своята осиротяла племенница.

В актьорския екип на новата екранизация участва страхотният Колин Фърт, носител на „Оскар“, Джули Уолтърс, както и младите Дикси Егерикс, Меви Дърмъди, Джема Пауъл, Амир Уилсън и др. Сценарият на екранизацията е дело на  Джак Торн („Harry Potter and the Cursed Child“), а режисьор на тази нова версия на „Тайната градина“ е Марк Мъндън, трикратен носител на БАФТА, в чиято филмография са „Utopia”, мини-поредицата „National Treasure”, „The Mark of Cain”. Вижте новия трейлър.

Изкушаваме се да напомним, че романът „Тайната градина” е издаден за първи път през 1911 година, като първата игрална версия по него е от 1919 година, ала филмът се смята за изгубен. Адаптацията на MGM от 1949 година е предимно в черно-бяло, но епизодите в тайнствената градина са заснети на Technicolor. През 1993 година Агнешка Холанд режисира отново версия на историята с участието на любимата ни Маги Смит, а изпълнителен продуцент е Франсис Форд Копола. Ето какво гласи синопсисът на самата история:

Мери Ленъкс е на 10 години и остава сираче в Индия в края на XIX век, тъй като родителите ѝ са покосени от холера. Тя е изпратена да живее при чичо си Арчибалд Крейвън в английската провинция, където се запознава с прислужниците в имението и те се оказват единствените ѝ приятели в огромния дом. Светът на Мери се променя изведнъж, когато тайнствена червеношийка ѝ показва една тайна градина, изпълнена с приключения. В един момент момичето открива, че неин братовчед живее в къщата, за което дори не е подозирала…

Обръщаме внимание на факта, че авторите на „Тайната градина” („The Secret Garden“) са „преместили“ действието с около половин век напред във времето, което – сигурни сме, ще окаже някакво влияние на повествованието, но атмосферата е все така приказна и заразително-магическа. Очакваме с нетърпение новото превъплъщение на любимия ни Колин Фърт, а младите актьори изглеждат изпълнени с ентусиазъм и естествен чар. Очакванията са премиерата на филма да бъде през настоящата година, но кога точно – това вероятно ще зависи от развитието на глобалната обстановка…

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments