Вчера Sony представиха нов международен трейлър на предстоящата им военна драма „Greyhound“, главната роля в която се изпълнява от Том Ханкс, който също така е и сценарист на филма. Това съвпадна и с новината, разпространена лично от Ханкс в Instagram акаунта му, че той и съпругата му Рита са били тествани за коронавирус и пробите им са дали положителен резултат – двамата са в Австралия за снимките на биографичния филм за Елвис Пресли на Баз Лурман.

Предполагаме, че казваме всичко това сякаш за да се съгласим с определенията, които все по-често чуваме в медиите и социалните мрежи, че светът е във война. И сега господин Ханкс, на когото стискаме палци за скорошно оздравяваме (както и на абсолютно всички други хора, знайни и незнайни, които са заболели), ще влезе в битка както на екран, така и в живота. Сигурно звучим излишно драматично, но така се събудихме тази сутрин – няма как и ние да не се повлияем от ситуацията.

По същество, припомняме, че „Greyhound“ е вдъхновен от действителни събития и е адаптация по романа „The Good Shepherd“ на С. С. Форестър, разказващ историята на измисления капитан от американския флот Ърнест Краус, който през Втората световна война, по време на първата си мисия като капитан на щатски разрушител, води международен конвой от 37 кораба на Съюзниците през Атлантика, преследван от нацистки подводници. Вижте новия трейлър

Трейлърът не предлага нищо повече от това, което видяхме в предишния, така че няма какво ново да добавим като коментар. Отново отбелязваме, че на моменти „Greyhound“ ни изглежда евтин, но бихме го гледали – първо, защото обичаме подобни филми, второ, защото сме фенове на режисьора Ерън Шнайдър („По-нисък от тревата“) и приветстваме завръщането му зад камерата след повече от десетгодишно отсъствие и трето, защото ни е интересно как Ханкс се е справил със сценария.

плакат

Режисьор на „Greyhound“ („Грейхаунд“) е Ерън Шнайдър („По-нисък от тревата“), а сценарият е на Том Ханкс, по романа „The Good Shepherd“ на С. С. Форестър. В ролите са Том Ханкс, Елизабет Шу, Стивън Греъм, Роб Морган, Мануел Гарсия-Рулфо, Лий Норис, Том Бритни и др.

Премиерата е на 12 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *