Деймиън Шазел („Whiplash“, „La La Land“, „Първият човек“) е ужасно талантлив млад режисьор, когото харесваме адски много и нямаме търпение за първия му проект за малкия екран – музикално ориентирания мини-сериал „The Eddy“, който следим и очакваме от три години.

Припомняме, че „The Eddy“ разказва за Елиът Удо (Андре Холанд) – известен джаз пианист от Ню Йорк, преместил се в Париж, където се опитва да избяга от предишния си живот. Един от собствениците на западащ клуб, Елиът има иди ми, дойди ми връзка с една от певиците и проблеми с бизнес партньора си Фарид (Тахар Рахим), който е замесен в нечисти практики в клуба. Когато 15-годишната му дъщеря Джулия (Амандла Стенбърг) изведнъж се появява в Париж, за да живее с него, Елиът трябва да преосмисли живота си – да се изправи срещу демоните от миналото си, да се бори да спаси клуба и да защити близките си.

Творчески партньори на Деймиън Шазел в сериала са режисьорът Алън Поул („Six Feet Under“, „Tales of the City“), носителят на БАФТА сценарист и драматург Джак Торн („This is England“, „Wonder“) и носителят на 6 награди „Грами“ Глен Балард, който е автор на музиката. Премиерата на „The Eddy“ е предвидена за май месец, но сериалът ще бъде представен на фестивала в Берлин и по този повод се появява и първия трейлър. Вижте.

Трудно е да се коментира само по този тийзър трейлър, но каквото и да видим като реклами тук, нищо няма да ни разубеди да сме пред телевизорите на 8 май, когато е дебютът на „The Eddy“. Както вече отбелязахме, адски много харесваме Деймиън Шазел и не бихме пропуснали негов проект, особено когато творческият екип се допълва от качествени имена, какъвто е случаят.

Вижте и няколко постера.

the-eddy-posters-4 the-eddy-posters-1 the-eddy-posters-3 the-eddy-posters-2 the-eddy-posters-5

В режисурата на отделните епизоди, освен Деймиън Шазел и Алън Поул, се включват и Хоуда Бенямина („Divines“) и Лайла Маракчи („Le Bureau des Légendes“). В ролите са Андре Холанд, Тахар Рахим, Джоана Кулиг, Лейла Бекхти, Амандла Стенбърг, Мелиса Джордж, Адил Деби, Бенджамин Биолей, Чеки Карио и др.

Премиерата е на 8 май по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *