Свят без жени? Мечтана утопия за някои, но в действителност кошмар. Кошмар, сътворен на екран от Такаши Дошер („Still“) в постапокалиптичния „Only“, в който комета донася смъртоносен вирус, поразяващ всички жени на планетата.

В центъра на историята е млада двойка – Уил и Ева, чиято връзка е поставена на жестоко изпитание. Те се укриват (както от вируса, така и от безскрупулни диваци, които „ловуват“ за правителството всяка жена, която е останала жива) в своя свръх-стерилен апартамент. В крайна сметка Уил и Ева напускат убежището и се отправят в пустошта, в опит да се преборят с ужаса.

В ролите на Уил и Ева („хитро“ име за вероятно последната жена на света) влизат Лесли Одом джуниър и Фрида Пинто. „Only“ беше показан на фестивала Трайбека, където си спечели смесени отзиви, а от този март оценка ще може да му даде и редовната публика. Вижте първия му трейлър.

Въпреки че ни прилича на един куп други, при това доста по-добри и вълнуващи истории (няма значение дали умират мъжете, всичко живо, спират да се раждат деца или хората си губят сетивата), трейлърът на „Only“ ни предлага достатъчно, за да се заинтригуваме. Първо, фенове сме на всякакви постапокалиптични истории, но ни допада най-вече това, че основното във филма ще са любовта и взаимоотношенията между Уил и Ева – как оцеляват и запазват себе си в тези екстремни условия. Пък и харесваме главните актьори (в случая на Пинто, чисто визуално). Ще го преслушаме, когато се появи през март.

Режисьор и сценарист на „Only“ е Такаши Дошер („Still“). В ролите освен Лесли Одом джуниър и Фрида Пинто са Чандлър Ригс, Джейсън Уорнър Смит, Джошуа Микел, Марк Ашуърт, Тиа Хендрикс и др.

Премиерата е на 6 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *