vast of night

Като изключим споменаването на „The Vast of Night” в новината ни с пълния списък с номинациите за наградите „Независим дух”, досега в сайта не бяхме обръщали специално внимание на дебютния проект на Андрю Патерсън, но да си признаем това се дължи отчасти и на липсващия материал за продукцията. Ето обаче, че от няколко дни вече имаме първи трейлър към сай-фай мистерията на Amazon.

Номинираният за „най-добър сценарий“ филм не успя да се пребори за статуетката (това стана ясно ден преди “Оскарите”, по време на церемонията на наградите „Независим дух”). Ето накратко и неговия синопсис, както и първия трейлър.

Действието на „The Vast of Night” се развива през 50-те години на миналия век в Ню Мексико и се фокусира върху младата телефонна операторка Фай. По време на една от смените си тя получава обаждания от хора, които са станали свидетели на нещо необичайно в небето. Заедно с Еверет – местния радио DJ, който също прихваща странни шумове и сигнали с неизвестен произход, Фай се опитва да открие истинската причина зад това необяснимо явление и да разбере има ли нещо извънземно в цялата случка?

Трейлърът не ни дава много поводи за вълнение, но не можем да кажем, че и ни е разочаровал по какъвто и да е начин. Като цяло се виждат някои от типичните за жанра и тематиката елементи – малкото градче, което е засегнато от необичайното явление, нестандартното дуо, които искат да разкрия истината, и подобни. Това, което обаче трейлърът успява, е да създаде нужната за филма атмосфера. Най-вероятно ще дадем шанс на „The Vast of Night”, а и продукцията беше отличена с няколко награди, освен номинацията за „Независим дух”, което не е за пренебрегване.

Ето и официалния постер.

плакат

Режисьор на „The Vast of Night” е Андрю Патерсън, сценарият е дело на Джеймс Монтегю и Крейк В. Сангер. Във филма участват Сиера Маккормик, Джейк Хоровиц, Брус Дейвис, Гейл Кронауер и други.

Премиерата на филма е все още неизвестна, но очакваме скоро да се появи в Amazon Prime.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *