Късометражният филм на Лука ГуаданиноThe Staggering Girl” e пример за проект, който ни гъделичка любопитството не, защото предполагаме, че ще ни хареса, а защото просто не можем да разберем какво точно представлява. Когато преди ви разказахме за него, той току що беше дебютирал на фестивала в Кан, посрещнат от невпечатляващи ревюта и знаехме, че става дума за нестандартен наратив, тип „stream of consciousness”, който е направен под патронажа и вдъхновен от котюр роклите на Валентино.

Сега, когато филмът е закупен от стрийминг платформата MUBI, имаме и трейлър, който може да видите по-долу. Даже и за стрийминг платформата ни стана интересно – преди е била наречена „The Auteurs” и предлага на абонатите си 30 филма във всеки един момент, ръчно подбрани за любители на киното, като всеки ден един филм се маха и се прибавя нов.

Но да се върнем на „The Staggering Girl” – нови подробности за сюжета разкриват, че героинята на Джулиан Мур с времето ослепява и се завръща в детския си дом в Италия, където ще се опитва да убеди възрастната си майка – известна художничка, да се прибере с нея в Ню Йорк. Докато първият поглед изглеждаше по-скоро като експериментален филм, разчитащ повече на усещанията, които може да донесе киното, за да предаде история, отколкото на сюжета, този трейлър по-скоро има някакъв психологически хорър привкус.

Вижте го сега:

Единственото, което ни се изясни е, че наистина модата на Валентино е на преден план, а Гуданино и операторът му Сайомбу Мукдипром отново са заснели пищен и пропит с цвят филм, който изглежда зашеметяващо. Историята е написана от Майкъл Митник, преди работил по “Vinyl” и “The Current War”. Късометражният филм е кредитиран като „създаден от” Пиерпаоло Пичоли – креативният директор на Валентино, а композитор е носителят на Оскар, друг чест колаборатор на Гуаданино, Рюичи Сакамото.

Вижте и новият официален синопсис, който доста се различава от предишния:

Франческа е объркана емигрантка, дъщеря на известната немско-римска художничка София Морети, която е потънала в слепота. Подбудена от тайното признание на непознат, Франческа се завръща в дома си от детинство в Италия, за да убеди болната си майка да я последва в Ню Йорк. Докато дъщерята се конфронтира с майка си, призраците от младостта на Франческа се завръщат в порой от болка, спомени и удовлетворение.

Честно си признаваме, нищо не разбрахме, но странното и нестандартното нас никога не ни е плашело. Единственото, което можем да кажем със сигурност е, че в главните роли са Джулиан Мур, Мия Гот, Кики Лейн и Кайл Маклоклан.

The Staggering Girl” ще дебютира в стрийминг платформата MUBI на 15 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *