Независимо от голямата заетост на Джефри Дийн Морган със сериала Живите мъртви”, актьорът винаги намира време за поне едно филмово участие. Тази година този филм е крими-трилърът „The Postcard Killings” на босненския режисьор Данис Танович, който взе „Оскар“ за „Най-добър чуждоезичен филм” през 2001 за  „No Man’s Land”.

The Postcard Killings” е адаптация на едноименния роман, дело на шведката Лиза Марклунд (която е работила и по сценария) и американския автор Джеймс Патерсън, и разказва историята на нюйоркския детектив Джейкъб Канон, чийто свят е рухнал след бруталното убийство на дъщеря му и зет му в Лондон. Неспособен да стои безучастно, Джейкъб заминава за Англия, за да получи отговорите, които търси. След като научава за подобни убийства, случващи се в Европа – като всяко едно от тях е предизвестено с картичка изпратена до местен журналист, Джейкъб влиза в надпревара с времето, за да спре убийствата и да намери справедливост за дъщеря си.

Вижте трейлъра.

Трейлърът подсказва, че най-вероятно „The Postcard Killings” няма да е нещо, което не сме виждали преди. Самата структура на рекламата дори се доближава до типичната за този вид филми, като се почне от музиката до истеричния крясък и майката на жертвата, която казва „открий го” (визирайки убиеца) още в първите секунди на клипа. Това, което може да се отбележи като плюс, е, че идентичността, мотивите и почти всичко около убиеца остава скрито. Ако си падате по такива филми, предполагаме, че и този ще ви допадне. Съдейки по трейлъра, той ще предложи всичко това, от което крими феновете се интересуват, но за нас все още е под въпрос дали ще си го пуснем.

Режисьор на „The Postcard Killings” е Данис Танович, сценаристи са Андрю Стърн и Лиза Марклунд. В ролите са Джефри Дийн Морган, Фамке Янсен, Наоми Батрик, Руари О’Конър, Каш Джъмбо и др.
Премиерата на филма в САЩ е на 13 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *