Два месеца преди премиерата на първия си опит в хорър жанра с продуцирания от Гийермо Дел Торо „Antlers”, любимият на част от екипа ни Скот Купър („Crazy Heart”, „Out of the Furnace”) очевидно е решил да не губи инерция, защото от Deadline вчера излязоха с новината, че режисьорът вече се е съгласил да повтори жанровото си упражнение, заменяйки спрягания до този момент Оз Пъркинс („Gretel & Hansel“) на режисьорското русло на психологическия хорър „A Head Full of Ghosts“.

Новината е малко изненадваща, предвид че само преди около две седмици Пъркинс бе обявил своето удовлетворение от работата си върху адаптирания по едноименната книга на Пол Трембли сценарий, макар още тогава да бе загатнал за възможни промени в планирания телевизионен формат на адаптацията. Явно продуцентите от Cross Creek Pictures са съзрели сериозен потенциал в историята и са решили рязко да вдигнат залога, защото освен споменатата по-горе режисьорска рокада, която почти сигурно ще отреди на филма кино разпространение, са успели да договорят и изгряващата звезда от „Имало едно време в ХоливудМаргарет Куоли за една от главните роли.

"Seberg" Red Carpet Arrivals

Любопитното е, че „A Head Full of Ghosts“ ще бъде втората колаборация на Скот Купър и Cross Creek Pictures, след „Black Mass“ за Warner Bros, който събра 99 милиона долара по целия свят, а още по-любопитно е, че за да диверсифицират риска, от Cross Creek са приели съдружието на Allegiance Theater и семейната компания на Робърт Дауни Дж. Team Downey, който освен всичко ще се нагърби и с ролята на изпълнителен продуцент. Изглежда, че макар проектът да е все още в начална фаза, започва да се сформира доста приличен екип, още повече че и отзивите за издадената у нас книга на Пол Трембли под заглавието „Призраци в моята глава“ са доста високи. За да добиете допълнителна представа за историята, предлагаме ви да прочетете ревю на книгата тук, както и да обърнете внимание на циркулиращия в интернет синопсис:

A Head Full of Ghosts“ разказва историята на Мери Барет, която като дете наблюдава как по-голямата ѝ сестра развива форма на шизофрения, която се превръща в изживяване, разтърсило и унищожило семейството ѝ. 20 години по-късно Мери се свързва с журналист със сходно минало, което я принуждава да разкаже историята със собствените си думи, разкривайки далеч по-ужасяваща версия за това, което наистина се е случило в дома ѝ.

От Deadline не съобщават повече подробности за проекта, но сме убедени, че в рамките на близките месец-два, ще бъдем залети с интересна информация за приблизителния бюджет на филма и попълнения в кастинга, а дотогава не ни остава нищо друго, освен да следим новините и да стискаме палци „Antlers” да се окаже точно толкова качествен, колкото загатват трейлърите му.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *