Деветият филм на Куентин Тарантино в кариерата му на режисьор, за който той сам казва преди време, че ще бъде последен или предпоследен, а ние, неговите фенове, се питаме дали наистина ще е така, успя да получи някои от най-престижните филмови награди за 2020 г. Ако съдим по успехите на „Имало едно време…в Холивуд” до този момент, то е твърде вероятно Тарантино да продължи да прави филми и след него. Но така или иначе „Имало едно време…в Холивуд” е най-скъпата продукция в кариерата на режисьора, реализирана с бюджет от 90 милиона долара. Приходите от дебютния уикенд в САЩ са 41,1 милиона долара, като изместват най-добрия резултат на „Гадни копилета“ от 2009 г. Оказва се, че до февруари 2020 г. зрителите по света са похарчили 374 251 247 долара, за да гледат магичното кинопътуване на Тарантино към стария Холивуд в четирите си седмици, в които е на екран отвъд Океана.

Високобюджетната холивудска продукция е изпълнена с безброй подробности, всяка от които съдържа история зад кулисите. Ето някои по-малко известни факти, които стоят зад един от най-добрите, най-гледаните и най-коментирани филми за 2019 г.

dicaprio-20200215

Относно финала на филма: В своите медийни изяви около кампанията на „Имало едно време…в Холивуд“, Куентин Тарантино е заявявал неведнъж, че е измислил първо финала на филма и е работил по сценария наобратно – от края към началото. Първата и втората част са написани и заснети, за да оправдаят какво се случва в третата част. Финалът на филма раздели на две крайни мнения публиката и критиците, но повечето зрители го определят като чудесно неочакван и страшно удовлетворяващ, което е типично за стила на Тарантино и неговите филмови изненади.

Смъртта на жената на Клиф Бут: Що се отнася до смъртта на жената на Клиф Бут (Брад Пит) във филма „Имало едно време… в Холивуд“ и това дали той наистина я е убил или не – ако изгледаме внимателно флашбека става ясно, че той я е убил, но това също така е и инцидент, включващ харпун. И все пак, тъй като се случва извън екрана, не можем да сме сигурни. Мистерията около смъртта на Били Бут на лодката е препратка към мистериозната смърт на актрисата Натали Ууд. Случаят никога не е бил решен поради противоречиви изявления на свидетели.

pitt-20200215

Скандалното резюме на сценария в Wikipedia: избухването на известния информационен портал за това какво се случва на финала, малко преди официалната премиера на филма през юли 2019, предизвика истински фурор. Резюмето на сюжета подробно описва напълно невярно финал на филма, доста по-нелеп от реалния. В него семейството на Менсън влиза в къщата на Шарън Тейт, но Брус Лий, Клиф Бут и Рик се появяват за нула време, за да ги спасят! Също така, Шарън използва собствените си умения по бойни изкуства, за да надвие нападателите… Странното събитие предизвика вътрешни караници сред редакторите на Wikipedia и тяхната етика по отношение на спойлерите във все още неизлязъл на екрана филм.

 Забрана за смартфони по време на снимките: използването на смартфони е било забранено на снимачната площадка. Според информация, споделена от актьора Тимоти Олифант, телефоните са били абсолютно забранени на снимачната площадка. Всеки, хванат да използва мобилно устройство е бил предизвестен с възможно незабавно уволнение от продукцията. Забраната е имала за цел да премахне всякакви разсейвания, като накара всички да се съсредоточат върху задачата да стане хубав филмът. Ето – задачата е изпълнена, уволнени няма, значи всичко е било спазено според заръките на Тарантино.

tarantino-20200215

Как Тарантино предотвратил изтичането на информация за сценария: мълвата отвъд Океана твърди, че от няколко предишни филма на Куентин Тарантино всичките им сценарии са изтекли преди излизането им. Известният режисьор бил твърдо решен да не допусне това да се случи отново с „Имало едно време… в Холивуд“, като се постарал, за да предотврати подобно нарушение на сигурността. Само на шепа близки хора е било позволено предварително да прочетат сценария, а членовете на продукцията, участващи в изтеглянето на финала, са научили за края само няколко месеца преди той да бъде заснет. Предвид предишните пробойни в изтичане на информация с неговите сценарии, предпазливите мерки на Тарантино, се оказали напълно оправдани.

Ако все още не сте гледали „Имало едно време…в Холивуд“, имате възможност да го гледате през интерактивната телевизия A1 Xplore TV в специално създадената А1 Видеотека. Филмът е част от топ заглавията, които потребителите на услугата могат да гледат. До видеотеката на А1 имат достъп всички клиенти, които ползват интерактивната телевизионна платформа. От компанията активно развиват каталога, като предлагат на зрителите кино хитове, направили своята премиера на големия екран преди няколко месеца. Заявката е във видеотеката постоянно да се добавят нови и актуални заглавия, а потребителите да могат да се наслаждават на тях без да напускат уюта на дома си.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Тва да махнеш смартфони от снимачна площадка в 21 век си е само по себе си респектиращо дисциплинирана режисура 😀