Последните две реклами на „Невидимия“ се оказаха… невидими за нас. Просто така се получи, а не защото нямаме интерес към филма. Фенове сме на истории за и с Невидимия (във филмови, литературни и всякакви други форми) и с интерес очакваме и тази нова поява на образа, а и първият трейлър изненадващо ни хареса. И казваме изненадващо само защото бяхме леко скептични към избора на Лий Уанел („Upgrade“, „Коварен капан 3“) да оглави проекта. Лично за нас сценаристът на „Убийствен пъзел“ има още какво да учи за режисурата.

Но както и да е, главното в случая е, че „Невидимия“, който, между другото, е първият самостоятелен проект за герой от класическите чудовища на Universal, следващ провала (поредния) на студиото да стартира споделена вселена с „Мумията“, има две реклами, които не сме представяли и ви предлагаме да видите сега. Едната е Super Bowl спот, а другата – класически трейлър. Ако искате да знаете за какво става дума във филма, след видеата ще откриете подробен синопсис.

Очевидно става въпрос за някакъв костюм, който те прави невидим. Или това, или един от неочакваните ефекти на невидимостта, е, че те прави гофриран. Другото, което ни се струва очевидно е, че филмът няма да е някакъв „special effects showcase”, какъвто беше „Човек без сянка“ на Пол Верховен, а ще бъде трилър, по-близък до романа на Хърбърт Уелс и класическия едноименен филм от 1933 г., и ще залага най-вече на психологическите измерения на историята. Нещо, което по принцип само може ни радва. Любопитни сме да видим какво ще се получи.

Хваната в капана на токсична връзка с богат и брилянтен учен, Сесилия Кас (Елизабет Мос) използва прикритието на нощта, за да избяга и да се укрие в безопасност с помощта на сестра си (Хариет Дайър), приятел от детството (Олдис Ходж) и неговата дъщеря тийнейджърка (Сторм Рийд). Скоро подлагащият я на постоянен тормоз бивш приятел на Сесилия (Оливър Джаксън-Коен) се самоубива и ѝ завещава щедра порция от голямото си богатство. Тя обаче вярва, че смъртта му е измама, тъй като решението сам да сложи край на живота си никак не се вписва в характера му. Когато серия от странни съвпадения поставя живота на тези, които обича, в опасност, Сесилия отчаяно се опитва да докаже, че е преследвана от човек, когото никой не е способен да види, а в очите на останалите просто започва да губи разсъдъка си.

the-invisible-man-poster-1-20200210 the-invisible-man-poster-2-20200210

Режисьор, сценарист и изпълнителен продуцент на „Невидимия” („The Invisible Man”) е Лий Уанел („Убийствен пъзел“, „Upgrade“, „Коварен капан 3“). В ролите ще видим Елизабет Мос, Оливър Джаксън-Коен, Хариет Дайър, Олдис Ходж, Сторм Рийд и други.

Премиерата е на 28 февруари 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *