Първите два трейлъра на „Мулан“ („Mulan”) бяха по-скоро прилични и единственото, което ни липсваше, беше малко повечко екшън. И какъв по-добър момент Disney да ни предложат точно това, от най-голямото спортно събитие в Щатите – финалът на първенството им по (американски) футбол. При това от студиото залагат на „двойно или нищо“, като наред с 30-секундния Super Bowl спот разпространиха и нов пълен трейлър.

Припомняме, че „Мулан“ е игрална адаптация на класическия, едноименен анимационен филм на Disney, който от своя страна е вдъхновен от древната китайска поема „Баладата за Мулан“, разказваща за момиче, което за да защити честта на семейството и народа си, заблуждава всички, че е мъж, и самоотвержено влиза в битка със завоевателите на Китай, превръщайки се в легендарен воин.

Малко повече подробности за сюжета на филма може да откриете веднага след рекламите. Вижте ги.

При все, че са по-екшън ориентирани, тези реклами запазват интимните измерения на историята на Мулан, което ни дава надежда, че филмът няма да е някакъв праволинеен „железен млат и кървав топор“ спектакъл, а ще има някакво съдържание и дълбочина. Ако трябва да сме съвсем честни, трябва да кажем, че не се вълнуваме кой знае колко за този филм, но нямаме нищо против съществуването му (какъвто е случаят при някои от другите игрални адаптации на Disney) и се надяваме да е приличен и успешен.

Ето и по-подробния синопсис, а веднага след него ще откриете и поредица постери.

Когато Китай е нападнат от нашественици от севера, предвождани от безмилостния Бори Хан, императорът издава указ, че по един мъж от всяко семейство трябва да служи в армията и да защитава страната си. В семейството на Хуа Мулан единственият мъж е възрастният ѝ баща, който някога е бил уважаван воин, но сега е прекалено немощен и не би оцелял в още една битка. За да освободи баща си от дълга му към родината и императора, Мулан решава да се престори на мъж и заминава вместо него да се подготви за предстоящия сблъсък с Хан и страховитата  вещица, която го съпътства. Ако някой разбере тайната на Мулан, наказанието ще бъде твърде сурово, но едва след като разкрие истинската си същност, тя би могла да достигне пълния си потенциал и да се превърне в легенда!

mulan_ver5_xlg mulan_ver6_xlg mulan_ver7_xlg mulan_ver8_xlg mulan_ver9_xlg mulan_ver10_xlg mulan_ver11_xlg

Режисьор на „Мулан“ („Mulan”) е Ники Каро (Whale Rider), а сценаристи са Рик Джафа, Аманда Силвър, Елизабет Мартин и Лорън Хайнек. В ролите са Лиу Ифей, Джет Ли, Дони Йен, Джейсън Скот Лий, Гонг Лий, Йосон Ан, Уткарш Амбудкар, Рон Юан, Тци Ма, Розалинд Чао, Ченг Пей-Пей, Нелсън Лий, Чум Ехелепола и др

Премиерата е на 27 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *