Обикновено победата на „Оскар“-ите, особено в категориите за сценарий, режисура и най-добър филм, винаги е придружена от любимия на всички въпрос – какво следва и какъв ще бъде следващият ви проект? Само седмица по-късно вече имаме отговор кой е най-новият проект на наградения за адаптиран сценарий режисьор Тайка Уайтити. Спечелилият наградата за „Джоджо Заека“ сценарист е в преговори да режисира и продуцира нов телевизионен проект за Showtime – „The Auteur” с  Джуд Лоу в главна роля.

Източниците на Variety споделят, че сериалът ще се разказва през гледната точка на ексцентричен филмов режисьор, който ще бъде изигран от Лоу (който също ще служи и като продуцент на проекта), и ще представлява сатира на Холивуд, с която вече се убедихме, че Уайтити борави отлично. Историята (отново според Variety) ще е базирана на комикса със същото име, публикуван от Oni Press – издателската къща, която стои зад „Scott Pilgrim”, и ще бъде адаптирана за екран от Уайтити и Питър Уорън.

Ето как е описан сюжетът на „The Auteur”.

Малко след най-големия боксофис провал в историята на Холивуд, засраменият и отчаян продуцент Нейтън Т. Рекс влиза в цикъл от наркотици и греховност, търсейки начин да съживи кариерата си и да спаси душата си. Прехвърлил бюджета и изоставайки от графика на заснемането на последната инсталация от хорър франчайза „PRESIDENTS DAY”, T. Рекс е приклещен от лошия си имидж, ужасния проект, върху който работи, и от шефовете на студиото. Той открива спасение в стриптийз клуб, докато шмърка лепило, и му се представя случайната възможност да се срещне с представители на кабелните новинарски канали. Т. Рекс е готов на всичко, за да си възвърне известността и кино славата.

Като цяло сюжетът на комикса ни допада и смятаме, че в правилните ръце може да се получи нещо наистина свежо и интересно (а ние смятаме, че тези на Тайка Уайтити са точно такива). На този етап се говори, че „The Auteur” ще е limited series и вярваме, че с правилния брой епизоди (с други думи, ако не се претрупат нещата), проектът може да бъде изключително стойностен. Ще ни бъде и интересно как Джуд Лоу ще се справи с тази роля, а и кои ще са другите имена, които ще се включат в проекта. Силно се надяваме Уайтити да не остане само зад камерата, а да се появи с някоя нова откачена роля, дори за малко в някой от епизодите.

Засега не се знае кога ще започне работата по проекта, защото Лоу е зает със снимките на третия филм от поредицата за „Фантастични животни“, а Уайтити започва работа по „Thor: Love and Thunder“, но когато научим нещо ново за „The Auteur”, ще ви споделим.

the-auteour-20200217

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *