Хората казват, че човек не може да избяга от данъците и смъртта. Към списъка мислим да добавим и абсолютната мания на Холивуд да рестартира (доизцежда) култови филми и поредици. През последните седмици не спираме да ви съобщаваме за римейци, продължения и телевизионни сериали по култови хорър поредици и днес е ред на поредната доза новини около реанимирането на друг умрял (и може би забравен от доста хора) франчайз.

Deadline съобщават, че продуцентската компания Screen Gems е дала зелена светлина за разработването на нова глава в поредицата „Градски легенди“ („Urban Legend”). Студиото се цели в социалната медия като котва за сюжета и е наело Колин Минихън („What Keeps You Alive”, It Stains The Sand Red”) да напише и режисира трилъра, който в момента е в процеса на набиране на актьори:

„Градски легенди“ ще представи нов иконичен слашър филм за съвременната дигитална ера, където интернетът ражда градските легенди, които обикалят кибер-пространството и се споделят от човек на човек с невиждана скорост. Филмът ще се съсредоточи над нов екип от студенти, които разкриват ужасяващи смъртни случаи, породени от градски легенди, свързани чрез най-мрачните ъгли на социалните медии.

Намирисва ни на евтин „cash grab” от километри. Разбираме маркетинговата стратегия на студиото и незадоволимия глад за пари, но просто не можем да застанем зад проект с подобна идея. Първият филм от 1998 година е класика, която и до ден днешен носи удоволствие. Продължението „Urban Legends: Final Cut” от далечната 2000 година не беше лошо, но по-скоро зададе грешна треактория за франчайза. Докато третият филм „Urban Legends: Bloody Mary” от 2005 година тотално закопа поредицата и с право не сме чули повече за нея вече цели 15 години.

Екипът ни е твърдо против да гледа как тийнейджъри си чатят и гледат съобщения, докато чакат да бъдат заклани. Кой знае – може и да останем изненадани, но на този етап сме твърдо пас. А вие?

urban-legend-20200214

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Ще кажа, че Тара Рийд и Ребека Гейхард от първите Градски легенди са ултра супер мръсни.

  2. Ребека Гейхард я има и в двойката даже. Екстра беше като секси психарка. 🙂 Иначе смотан франчайз – първият беше fine, I guess, но вторият е страшна брадва, а третият отказах да си го причиня.

    1. Има някакъв странен pattern между тази поредица и „Знам какво направи миналото лято“. И в двете поредици първия филм е супер, втория е ок и изведнъж в третия shit hit the fan и се почва с някакви свръхестествени простотии, които погребват франчайза.

    2. На мен и двата франчайза са ми далече от супер, дори първите части. 🙁 They kinda missed the point of „Scream“.

    3. Трябва да излезне филм, който психически да те уплаши. Да те е страх после да станеш от леглото