Изминаха вече пет години, откакто излезе последният пълнометражен филм на Дейвид О. Ръсел – „Джой“ („Joy”), затова новините от последния месец, че режисьорът започва работа по нов проект, успяха да ни заинтригуват. Особено когато чухме кои са първите две имена, които почти със сигурност ще участват в него – един от любимците ни Крисчън Бейл, както и великолепната Марго Роби, чиято седмица беше натоварена покрай номинацията ѝ за „Оскар“ за поддържаща роля и премиерата на „Хищни птици”. Update: Вече бяхме приключили новината, когато стана ясно, че към творческия екип ще се присъедини и Майкъл Б. Джордан, което не променя нищо от казаното по-долу.

Засега информацията, с която разполагаме, е наистина близо до нулата, но решихме, че си заслужава да ви споделим поне това, което ни е ясно на този етап. Името на проекта все още не е потвърдено, но в страницата в IMDB откриваме като заглавие „Amsterdam”. Според източници на Deadline работата по проекта ще започне най-вероятно през април, а продуцент ще бъде Матю Бъдман.

04-Mark-Wahlberg-David-O.-Russell-Christian-Bale

Припомняме ви, че това няма да е първият път, в който Крисчън Бейл и Дейвид О. Ръсел си партнират. Двамата са работили заедно по „Боецът”, за който Бейл получи „Оскар“ за поддържаща роля, както и по „Американска схема“. Колкото до Марго Роби, това ще е първата ѝ среща с режисьора, но имайки предвид това, че в момента тя е една от любимките на Холивуд (подобно на Дженифър Лорънс преди няколко години), нейният избор въобще не ни изненадва.

Филмът е продукция на New Regency, които бяха активни и през тазгодишния сезон на наградите, включително и при наградите наАкадемията с продукциите си „Малки жени” и „Фарът“ (който според нас до голяма степен беше пренебрегнат). Продукцията ще бъде осъществена като част от сделката на студиото с Fox/Disney, но това е всичко, което знаем. Въпросът, който най-много ни вълнува – а именно за какво ще се разказва във филма, все още няма отговор, но засега имената, замесени в проекта, са ни напълно достатъчни, за да чакаме с вълнение следващата вълна от информация.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *