джоди фостър като кларис стърлинг мълчанието на агнетата
Джоди Фостър като Кларис Стърлинг – „Мълчанието на агнетата” (1991)

Някаква „Кларис” сме споменавали някога преди 7-8 години, когато дори още „Hannibal” е бил в очакване и ето как с времето нещата си идват на мястото (или в правилната продуцентска компания), за да се случат – най-сетне ще има телевизионна поредица, чиито главен герой ще бъде прочутата от „Мълчанието на агнетата” ФБР-агентка Кларис Стърлинг.

Информацията идва от Variety, които потвърждават, че CBS са си поръчали сериала „Clarice”, а негови изпълнителни продуценти ще бъдат Алекс Кърцман („Star Trek: Discovery”) и Джени Лъмет („Rachel Getting Married”). Действието ще се развива през 1993 година – след познатите събития, по време на които срещнахме за първи път Кларис. „Variety” допълват информацията с пояснение, че поредицата ще представлява:

Задълбочаване в неразказаната история на Стърлинг, която поема отново работата си в преследване на серийни убийци и сексуални насилници и в същото време трябва да се съобразява с високите политически залози на реалността във Вашингтон.

Съобразявайки се със специфичния „климат” на настоящето, изпълнителните продуценти заявяват, че:

Историята на Кларис е нужна сега – да бъде представена нейните борба, упоритост и победа. Времето й е сега, и винаги!

Макар скоро да не сме попадали на по-конюнктурно и „захаросано” изявление, имаме надежда, че CBS ще се справят с амбициозната задача. Ясно е, че трябва да измислят много дръзко, кардинално неочаквано кастинг-решение, за да успеят (поне отчасти) да привлекат вниманието на неподкупните фенове на Джоди Фостър – защото, нека бъдем честни, не се сещаме за млада актриса с потенциал да се превърне в подобие на онази Стърлинг, която помним от адаптацията на Джонатан Деми от преди 30 години…

Също така не е ясно дали „Clarice” ще бъде посветен на едно детайлно разследване, чиито подробности ще се разкриват с всяка следваща седмица, или отделните епизоди ще разкриват заплетените случаи на Стърлинг един по един. Ще очакваме и намек дали д-р Лектър ще се появи – би било интересно и вълнуващо, нали?!

В момента, в който научим повече подробности за готвения от CBS нов сериал, ще споделим ъпдейти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Къв е тоя булшит?! Кой ще гледа сериал за Кларис, където А) ролята не се изпълнява от Джоди Фостър и Б) ще гледаме 21 еднотипни killer-of-the-week епизода, докато накрая в последния 22-ри епизод не намекнат нещо за Ханибал, колкото да задържат отчаяно вниманието на зрителите заради падащия рейтинг? Не, мерси! Предвиждам канселиране още по средата на сезона. Mindhunter и други подобни криминални сериали ще го изядат с парцалите.

    П.С. Ако бяха наели Джоди Фостър за сериал, който се развива 20-25 години по-късно от Мълчанието и ВКЛЮЧВА Ханибал щеше да е биг уин за телвизията, но уви – светът е пълен с идиоти.

  2. „Ясно е, че трябва да измислят много дръзко, кардинално неочаквано кастинг-решение, за да успеят (поне отчасти) да привлекат вниманието на неподкупните фенове на Джоди Фостър – защото, нека бъдем честни, не се сещаме за млада актриса с потенциал да се превърне в подобие на онази Стърлинг, която помним от адаптацията на Джонатан Деми от преди 30 години…“

    Демек Claire Foy, Felicity Jones, Mia Wasikowska и неколцина други да ги отпишем с лека ръка? Сериалът има някакъв потенциал, но не и в тоя политизиран аспект, нито пък под корпоративната шапка на CBS, които бълват скука след скука.