Предприемач, филантроп, политически активист, борец за социална справедливост – тези определения са за една специална жена в американската история, афро-американката Сара Брийдлов, позната като Мадам Си Джей Уокър. Тя е смятана за най-богатата бизнесдама от афроамерикански произход и най-богатата жена със собствен бизнес по времето, когато приключва земният й път – 1919 година. Източник на нейното благосъстояние са козметика и продукти за поддържане на косата на чернокожите жени. През годините тя предоставя финансова подкрепа на много организации и различни каузи, става покровител на изкуствата, а имението й в Ню Йорк се превръща в място, където често се събират социални и политически активисти на афро-американската общност…

Тези исторически факти бяха нужни като увод за информацията, свързана с поредния проект за оригинална продукция на Netflix – платформата смята да реализира „Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker” във формат на мини-поредица от четири части.

Важно е и кой ще поеме главната роля в тази амбициозна продукция – това е носителката на „Оскар” Октавия Спенсър. Тя, заедно с прочутия професионален баскетболист Леброн Джеймс, е продуцент на поредицата, която има амбицията да представи удивителния и буквално революционен път, който извървява мадам Уокър. Първите официални снимки от продукцията вече са в мрежата – ето как е изглеждал живота на милионерите преди век:

self-made-octavia-spencer self-made-octavia-spencer-blair-underwood self-made-octavia-spencer-04 self-made-cast self-made-octavia-spencer-03

Винаги ни е любопитно да наблюдаваме старанието, с което се пресъздават различни епохи и интригуващи персонажи, които са сторили нещо значимо за историята, а мадам Уокър безспорно е важна фигура в развитието на американското общество. Освен Октавия Спенсър, в актьорския екип са още Блеър Ъндъруд в ролята на третия съпруг – Чарлз Джоузеф Уокър, Тифани Хадиш в ролята на единствената дъщеря на Уокър, от нейния първи брак, Кармен Еджого като бизнес-конкурентка на мадам Уокър, Гарет Морис в ролята на тъст, Кевин Карол в ролята на неин адвокат, а Бил Белами – като неин братовчед.

В основата на сценария е книга, написана от пра-пра-пра внучката на дамата-милионер, „шоурънъри” на проекта са Ели Джонсън („Bosch”) и Джанин Шърман Барои („Claws”), а режисьорски отговорности ще поемат Каси Лемънс („Harriet”) и ДеМейн Дейвис („Queen Sugar”).

Премиерата на „Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker” по Netflix се очаква на 20 март 2020 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *