Преди няколко години научихме, че най-новият (тогава) роман на Дон УинслоуThe Force“ е впечатлил Холивуд още преди да бъде публикуван и шансовете да бъде екранизиран не са никак малки. Тогава планът беше Джеймс Манголд да режисира, а Дейвид Мамет да напише сценария, но нямаше особено много информация кога можем да очакваме „The Force“ да влезе в продукция.

Е, все още не знаем кога ще се завъртят камерите, но след две години и половина затишие, отново има раздвижване около екранизацията – очаква се Мат Деймън да играе главната роля на корумпираното ченге Дени Малоун. Покрай този ъпдейт научаваме също, че в момента Манголд и сценаристът Скот Франк („Логан“) преработват адаптацията на Мамет.

Както знаем, Деймън участва в последния филм на Джеймс Манголд – чудесния „Пълно ускорение“, който съвсем наскоро получи четири номинации за „Оскар“, включително за най-добър филм. Ролята му в „The Force“ ще е доста по-различна обаче – ето как Deadline описват най-общо сюжета на „The Force“:

Мат Деймън ще влезе в ролята на Дени Малоун, детектив от Ню Йорк, който ръководи елитен екип за борба с престъпността, но толкова често престъпва закона, че границата между доброто и злото започва да се размива точно когато е завлечен в корупционен скандал. Расовото напрежение в града е на път да избухне и за да го спре, той трябва някак да помири идеалистичния пазител, за който все още се мисли, с корумпираното ченге, в което се е превърнал. Дени е под натиск от всички страни: наркобанди от Харлем, мафията, с която се е сдушил, братята по униформа, които предстои да съсипе, кметството, което се страхува от това, което знае и кого може да натопи, федералните следователи, които искат да го пратят зад решетките… Но преди всичко Дени трябва да направи невъзможен избор – да предаде екипа си лоялни, но корумпирани ченгета или собственото си семейство.

Комбинацията Манголд, Деймън и Франк ни звучи много обещаваща и се надяваме този път да се получи екранизацията, която романът на Уинслоу заслужава (не сме го чели, но явно е доста добър, ако може да се вярва на изключително положителните ревюта). Още един „Диваци“ ще е прекалено тежък удар, така че разчитаме на „The Force“ и на предстоящия „The Cartel“ на FX да спасят положението, защото засега на Уинслоу нещо не му върви в Холивуд…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *