Когато стане дума за ужаси, А24 със сигурност са синоним на внимателно подбрано качество, към което зрителите не могат да останат безучастни. Само погледнете каталога им, в който се забелязват заглавия като „Вещицата”, „Hereditary” и „Midsommar”, и ще разберете за какво говорим. Независимата компания много бързо успя да си изгради сериозно име сред всички кинолюбители и сега бихме искали да ви обърнем внимание на още един филм, чиито права за щатския пазар бяха закупени през септември месец тази година. Става дума за дебютния филм на режисьорката Роуз Глас, носещ заглавието „Saint Maud”.

Вижте първия трейлър:

Определено ни харесва това, което виждаме и се надяваме, че то няма да е всичко предложено от филма. „Saint Maud” се определя от своите създатели като смразяващ и оригинален поглед към вярата, лудостта и спасението в един западащ свят. Първите ревюта след премиерата му на международния филмов фестивал в Торонто са повече от положителни и критиците го описват като изискан религиозен психологически трилър. Нашето любопитство със сигурност е събудено от подобни определения.

Главната роля се изпълнява от Морфид Кларк, която в момента можем да гледаме в телевизионната адаптация по романа на Филип Пулман „Тъмните му материи”, а следващия месец ще видим като Мина в „Дракула” на BBC. Героинята ѝ Мод, както се вижда и от трейлъра, е силно набожна медицинска сестра, която поема грижите над умираща от рак пациентка. Силното желание да помогне обаче скоро се сблъсква с много по-могъщи сили, както и с греховното ѝ минало. Вярата, разумът и възприятията за реалност на младата жена ще бъдат подложени на изпитание, което със сигурност няма да доведе до нищо добро.

Saint Maud” е режисиран и написан от Роуз Глас, която до този момент има само няколко късометражни филма зад гърба си. Дали няма да се окаже новоизгряващ талант на огромния хорър небосвод? Времето ще покаже. Компания на Морфид Кларк правят Дженифър Или („Враг номер едно”), Лили Фрейзър („Sex Education”) и други.

Премиерата за Щатите е 27 март 2020 година, а за Англия 1 май. Sony Pictures ще се погрижат за разпространението на филма извън Америка.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *