джон литгоу в bombshell
Джон Литгоу в „Bombshell”

Продължаваме с кратките списъци с филмите, борещи се за номинации за „Оскар“ 2020 в няколко избрани категории, които американската Академия за филмови изкуства и наука представи вчера. Вече видяхме финалистите за „най-добри специални ефекти”, а днес отбелязваме тези за „най-добър международен филм” и „най-добър грим и прически“ – категория, към която неизменно проявяваме интерес още от ранна детска възраст.

Тази година бройката на филмите, които попадат в „shortlist“-а на Академията, е десет (малко повече от обикновено). Не бихме казали, че сред тях има някакви изненади, а като липса лично ние бихме посочили „Ирландецът“ – явно компютърните ефекти там са повече, отколкото предполагахме. Сред личните ни фаворити в категорията са „Жокера“, „Имало едно време… в Холивуд“, „1917“ и… „Бомба със закъснител“ – Чарлийз Терън и Джон Литгоу като Меган Кели и Роджър Ейлс са, както се казва, „един път“.

Ето и пълния списък с претендентите:

„Bombshell”
„Dolemite Is My Name”
„Downton Abbey”
„Joker”
„Judy”
„Little Women”
„Maleficent: Mistress of Evil”
„1917”
„Once upon a Time…in Hollywood”
„Rocketman”

Пълният списък с номинираните за 92-те награди „Оскар”, сред които ще са и финалните пет (максимално допустимият брой) в категорията за специални ефекти, ще стане ясен на 13 януари 2020, а церемонията по връчването на наградите ще се състои на 9 февруари 2020 в Dolby Theatre в Холивуд.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *