За този месец, откакто ви съобщихме, че Amazon официално са одобрили втория сезон на „Властелинът на пръстените“ („Lord of the Rings“), се случиха не малко неща около проекта, затова преди да споменем голямата новина – коя е актрисата, която ще влезе в ролята на младата Галадриел, сме длъжни да ви информираме за следните неща. Уил Полтър, една от първите звезди, присъединили се към актьорския състав на сериала, вече официално отпадна от него, поради проблеми с графика. И може би една идея по-важната новина: Amazon си търсят „странно изглеждащи хора“, които да играя орки срещу скромното заплащане от 350 лв. на ден.

Шегата настрана, вече от малко повече от седмица знаем, че Морфид Кларк е актрисата, която ще влезе в ролята на емблематичния елф Галадриел. Досега всъщност дори не беше ясно, че Галадриел (все още тази информация не е напълно потвърдена) ще има каквото и да е участие в сюжета на сериала, въпреки че всички се надявахме да срещнем някое познато лице от оригиналната трилогия, макар изиграно от друг актьор или актриса.

calardriel-kate-20191221

С нетърпение очакваме да видим как Морфид Кларк ще се превъплъти в този знаков герой. Меко казано, към актрисата ще има много големи очаквания и отговорност, но това е напълно нормално за проект и образ с такъв мащаб и популярност. Да не забравяме също, че във филмите на Питър Джаксън за Средната земя, ролята на Галадриел се изпълнява от брилянтната (отвсякъде) Кейт Бланшет и Кларк ще трябва да бори и с неизбежните сравнения.

Морфид Кларк може да ви е позната от филма за алигатори убийци – „Плячка”, малката ѝ роля в сериала „His Dark Materials”, който все още тече и проекта на BBC „Dracula”, чийто първи тийзър излезе наскоро, но това ще е първата ѝ толкова голяма и отговорна роля, която може да промени цялата ѝ кариера.

Припомняме, че режисьор на първите два епизода от „Властелинът на пръстените“ („Lord of the Rings“) ще бъде Хуан Антонио Байона („The Orphanage”, „Невъзможното”, „Часът на чудовището”, „Джурасик свят: Рухналото кралство“), който е и изпълнителен продуцент заедно с Белен Атиенса. Шоурънъри и основни сценаристи са Дж. Д. Пейн и Патрик МакКей, а в разширения екип се включват и Дженифър Хъчисън („Breaking Bad“), Брайън Когман („Игра на тронове“), Джейсън Кейхил („Семейство Сопрано“) и др. Продукцията е дело на Amazon Studios в сътрудничество с Tolkien Estate and Trust, HarperCollins и New Line Cinema.

Повече за „Властелинът на пръстените“ може да прочете в новините ни до момента, а ние ще очакваме следващите имена, които ще се включат в сериала, както и каквато и да е по-конкретна информация за сюжета.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Млада Галадриел е оксиморон, освен ако не става въпрос за детските й години. Галадриел си една и съща и на 18 и на 800 и на 8000 години, поне що се отнася до външен вид…. Аман от „творчески решения“.

  2. На Уил Полтър определено не му върви. Изпусна „То“, сега и това… сещам се за печалния Дъгрей Скот, който изпусна ролята на Wolverine в „X-Men“, защото снимките на втората „Невъзможна мисия“ се проточиха извън графика (сигурно проклина до днес лошия си късмет).