Готови ли сте за поредната рискова адаптация на страхотна книга? Сигурно се досещате, че отговорът ви, макар и нас лично дълбоко да ни интересува, няма значение. Адаптациите се случват така или иначе и понякога дори се получават.

Австралийският режисьор Джъстин Кързел, който посегна към Шекспир през 2015 г. (по-скоро несполучливия „Макбет“) и се вдъхнови от видео игра през 2016 г. (наистина несполучливия “Assassin’s Creed”) ще ни поднесе поредния си проект, роден от вече съществуващ материал. Това е лимитиран сериал по романа „Тhe Narrow Road to the Deep South“ на Ричард Фланаган, който през 2014 г. получи престижната награда „Мен Букър“.

Книгата разказва за ужасяващите условия, при които Япония принуждава своите военнопленници да строят железопътна линия между Тайланд и Бирма през Втората световна война. Главният герой е австралийски лекар, попаднал в плена на японски трудов лагер, през чиито очи авторът показва жестокостта на войната, несправедливостите на живота и обречеността на любовта.

За сценария Джъстин Кързел, който очевидно няма намерение да се отдръпва от супер мащабните продукции, ще се довери на своя дългогодишен творчески партньор Шон Грант (двамата са работили по „Snowtown“ и предстоящия „The True Story of the Kelly Gang“ с Ръсел Кроу). Кързел коментира:

Чувствам се изключително поласкан, че Ричард Фланаган ми се довери да вдъхна екранен живот на неговия шедьовър. Щастлив съм, че ще разкажа тази епична и вълнуваща история“.

От своя страна Ричард Фланаган коментира, че познава работата както на Кързел, така и на Грант (чийто дядо също е бил военнопленник в японски лагер) и вярва, че крайният резултат ще бъде наистина изумителен.

Продуцентският екип от Freemantle ще включва Крис Оливър Тейлър, Джо Портър, Ейми Ноубъл и Нат Линдуол. „Тhe Narrow Road to the Deep South“ все още няма премиерна дата и няма информация за актьорския състав, но със сигурност ще държим развоя на събитията по око.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *