Измина малко повече от година, откакто съобщихме вълнуващите новини, че се готви нов филм за Робокоп, а именно „Robocop Returns“. Това, което ни изненада приятно и ни накара да очакваме проекта с любопитство, беше фактът, че на режисьорския стол щеше да седне Нийл Бломкамп („Сектор 9”, „Елизиум“, „Чапи”). Е, това вече не е така и понеже е възможно да сте пропуснали информацията за оттеглянето на Бломкамп от проекта, която споделихме в новината ни за обявяването на новия му филм „Inferno“, сега го отбелязваме отново.

Покрай напускането на Бломкамп имаше много спекулации, че проектът ще бъде закрит, но сега научаваме, че режисьорът, който ще оглави продукцията на MGM, е Ейб Форсайт – авторът на получилата доста добри отзиви зомби комедия „Little Monsters“.

Ейб Форсайт
Ейб Форсайт

Припомняме ви, че „Robocop Returns“ е част от „новата“ тенденция да се заличават оригиналните продълженията на познати франчайзи (подобно на „Хелоуин“ и все още пресния „Терминатор: Мрачна съдба“) и да се дава ново начало на поредицата. Казано с други думи, „Robocop Returns“ ще бъде директно продължение на класиката на Пол Верховен от 1987 г. и ще пренебрегне двете продължения от 1990 и 1993 година.

Сценарист на филма ще бъде Джъстин Роудс („Grassroots“, „Терминатор: Мрачна съдба”). Той ще адаптира неизползван сценарий за „Робокоп 2“, дело на авторите на оригинала Едуард Нюмайър и Майкъл Майнър, които ще бъдат замесени в проекта и като продуценти. Въпреки че още не е напълно потвърдено, някои източници споделят и това, че Ейб Форсайт ще преразгледа и редактира сценария на Роудс, който вече е преминал първата чернова.

Признаваме си, че независимо от отсъствието на Бломкамп, на нас продължава да ни бъде интересно какво точно ще се случи с „Robocop Returns“, как Форсайт ще се напасне в проекта и дали това продължение ще се окаже успешно за разлика от римейка на Хосе Падиля преди 5 години. Все още няма информация за актьорския състав или евентуалното начало на снимките и на базата на това можем да предположим, че Робокоп ще се завърне най-рано през 2021-2022 г.

Ще следим развитието на проекта и ще се постараем да отразяваме всичко по-интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Робокоп 1 беше уникално як. 5/5. Втората част малко подразни, а третата направи уби нещата. Имаше и някакъв сериал. Четвъртата част ме разочарова от лошия сценарий. С тези пари и добри актьори не до там добра история-3/5 заради екшъна.
    Дано направят нещо в духа на първия филм.