Всеки път, когато видим изключително познато лице на екрана, се удивляваме колко странно бързо лети времето. Може би остава незабележимо как „прелетява” то през нашите собствени черти, но както Харисън Форд е навлязъл вече сериозно в „златната възраст”, така и за 10 години по-младата му партньорка от „Похитители на изчезналия кивот” и „Кралството на кристалния череп” (с още 60 заглавия във филмографията си) Карън Алън вече е позволено да изпълзваме определението „достолепна”.

Най-новият филм с участието на Алън преди няколко дни получи две номинации за наградите „Независим дух” и ние ще последваме тенденцията в мрежата да представим възможно най-много от обсъжданите инди-филми. Драматичната история се нарича „Colewell”, реализирана е в абсолютно микробюджетни рамки (за което и получава номинацията за приза „John Cassavetes” на „Независим дух”), а изпълнението на Карън Алън е изключително (както споделят виделите филма) и съвсем заслужено втората номинация е именно за нейната роля.

https://youtu.be/-wBAaRhUZwo

Colewell” е по сценарий и режисиран от Том Куин, който дебютира през 2008 година с „The New Year Parade”. Специалистите твърдят, че благодарение на материала и страхотното изпълнение на Карън Алън този филм притежава един от най-въздействащите и пълноценни образи на независимото кино, създадени през 2019 година. Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Жителите на градчето Коулуел, Пенсилвания обичат да се събират в пощата – за да проверят дали имат писма и да си побъбрят, а дните неусетно минават, тихи и спокойни. Ненадейно пристига вест, че пощата ще бъде затворена и любимата на всички пощенска служителка Нора (великолепна Карън Алън) ще трябва да се бори за работата си и да обмисли сериозно решенията, които е взимала през живота си и които са я задържали в градчето в продължение на толкова много години… Трогателен, с намек за меланхолия, убедително красноречивия филм на Том Куин представлява ода за живота в малкия град и тихите емоции, които идват заедно с носталгията и спомените от миналото, за красотата на отминаващото време и размисъл за това какво определя един живот като пълноценен…

В актьорския екип на „Colewell” партньори на Карън Алън са Кевин Дж. О’Конър, Хана Грос, Катрин Келнър и др. Премиерата на „Colewell” е била на 13 април в програмата на международния филмов фестивал в Сан Франциско, а широкото му разпространение в щатските киносалони е предвидено да стартира на 13 декември 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *